Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník masové recepty


 Články 110 z 17 [Dalších 7 >>] 
 Hluchecmasové recepty

suroviny:

Brambory vařené, brambory syrové, vajíčko, polohrubá mouka, ½ kostky droždí, sůl, kmín, majoránka, česnek

postup:

Uvařené vychladlé brambory spolu se syrovými nastrouhám najemno, přidám vajíčko a koření a vzešlý kvásek (voda+ cukr+droždí). Řádně promýchám a zahustím polohrubou moukou. Má to vypadat jako těsto na bramborák. Nechám vykynout, alespoň 2 hodiny, a znovu promýchám a přendám do pekáčku, kde se to bude péci. Ještě to nechám tak hodinu vykynout a pak dát péci. Je možno do toho přidat salám, sýr, uzené, prostě dle chuti.


Více ...
Vložil: LenkaVa dne 18.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zakryté kuřemasové recepty

Do pekáče nasypeme půl sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou. Na ni rozložíme kuře rozporcované na díly, osolíme, opepříme, posypeme rozdrceným novým kořením a zahrneme druhou půlkou zeleniny. Pokropíme worčestrem a přidáme trochu másla navrch. Pečeme zakryté asi půl hodiny. Potom odkryjeme, odhrneme zeleninu, porce přelejeme šťávou a dopečeme prudčeji. Podáváme s rýží. Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 17.6.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Eintopfmasové recepty

První druh masa (např. drůbeží)okořeníme kořením Gyros a Pečené kuře (třeba) a dáme jako první vrstvu do pekáče. Pak dáme vrstvu uvařených nebo na slano sterilovaných fazolí, pak vrstvičku špaku nakrájeného na drobno. Pak vrstvu nasekaných zelených bylinek (yzop, tymián, libeček, dobromysl, majoránka). Pak vrstvu vepřového (plecko, libový bůček) a nahrubo nakrájenou cibulí (lze dát hodně), opepřeného nebo okořeněného třeba nějakým grilovacím kořením (dobrý je gril Argentina) a zalitou několika lžícemi balzamikového octa. Pak vrstvu celeru (lze nahradit jinou kořenovou zeleninou nebo i cuketou). Zalijeme několika lžícemi velmi kvalitní sojovky (používám japonskou) a vývarem (2 kostky masox), aby to bylo lehce potopené. A pečeme doměkka. Nedoporučuju opékat nepřikryté, protože se to velmi vysuší. Servírovala jsem to posypané sterilovanou paprikou a čerstvým nakrájeným libečkem.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 8.5.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pečené kotlety se sýremmasové recepty

Libové vepřové kotlety s kostí trochu poklepeme, lehce posolíme, potřeme hořčicí, popepříme posázíme cibulí na kostičky a přikryjeme nastrouhaným sýrem a dáme na otevřený pekáč do trouby, zlehka podlité. Pečeme do zezlátnutí sýra. Nejlepší k tomu jsou uvařené brambory.

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 26.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŘÍZKY NARUBY-ZAPEČENÉmasové recepty

nejdřív naklepané (můžou být i naložené) řízky obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v mouce dávám je zapéct na pekáček vymazaný smaženou cibulkou, pokladu slaninou (a nebo nepokladu) a zase cibulka... klidně i 4vrstvy... a trochu podliju vody...nebo přeliju šlehačkou, smetanou-zálivkou dle chuti ... a nejvíc mi k tomu chutná bramborová kaše a zelný salát

Více ...
Vložil: macinam dne 12.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstovinová pochoutka s ryboumasové recepty

Uvaříme filé a krabí tyčinky a rozmělníme vidličkou. Zakápneme trochou oleje, maličko citrónu, přidáme bazalku, osolíme a necháme aspoň 20minut odležet.

Uvaříme kvalitní těstoviny a ještě horké je zamícháme do rybí směsi.

Podáváme teplé.

Více ...
Vložil: Katka s Johankou dne 7.4.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krůtí prsa s brusinkovou omáčkoumasové recepty

Ingredience 600 g krůtí prsa; 2 jablka; 100 g nastrouhaný sýr; 12 velkých plátků anglické slaniny; vinná klobása ; zelená petrželka; 150 ml bílého vína; 50 ml vinné nebo jablečné pálenky nebo jiného alkoholu; kousek veky od chlebíčků; sůl; pepř; Omáčka: 100 g brusinky mražené nebo kompot; 2 šalotky; 200 ml dezertního červeného vína; cukr; citrón; trochu tymiánu; smetana; Postup: Veku namočíme do vína. Z krůtích prsíček nakrájíme tenké plátky a naklepeme je. Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka a do hmoty vmícháme strouhaný sýr, zelenou petrželku, najemno nakrájené jablko a pálenku. Na krůtí plátky dáme plátky slaniny, přidáme hmotu a buď přehneme jako kapsu nebo smotáme do závitku. Ze zbytku hmoty můžeme udělat šištičky a obalit je do slaniny nebo je obalit na špejli. Osolíme, opepříme a pečeme na grilu nebo v troubě. Podáváme s teplou nebo studenou brusinkovou omáčkou. Omáčka: Do vína dáme jemně nakrájenou šalotku, cukr, brusinky a citrónovou šťávu. Uvedeme k varu a vaříme do zredukování tekutiny na polovinu objemu. Dochutíme tymiánem, rozmixujeme a zjemníme smetanou

Více ...
Vložil: MirkaM dne 18.12.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brambory zapečené se slehačkoumasové recepty

suroviny: brambory, maso, cibule, koření (třeba na krůtí maso), sůl, pepř, šlehačka na vaření (smetana), strouhaný sýr

postup: brambory , maso i cibuli nakrájíme na plátky a do zapékací misky vrstvíme – brambory, cibuli, maso, vždy prokořeníme.

Dáme péci. Těsně před dopečením zalijeme smetanou.

Nakonec posypeme strouhaným sýrem.

Pokud to chceme urychlit, je možno brambory jemně předvařit a maso orestovat na pánvi .)


Více ...
Vložil: LenkaVa dne 30.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 OBRÁCENÉ ŘÍZKYmasové recepty
od Mirky

prsa na plátky naložím do nějakého koření a oleje, dneska na nich je i trochu worchesteru. Pak je obalím důkladně ve strouhance a pak ve vajíčku se zeleným kořením, (nějakou směsí bylinek) a smažím, normálně jako řízky. Jsou šťavnaté a dobré

Tohle je vlastně základ Troškova receptu. On pak ty řízky dával do pekáčku a mezi to spoustu cibule a zalít smetanou. Jak on říká - je to chrocht, chrocht, chrocht.:))) Je to dobré i pro návštěvy

Více ...
Vložil: nervni dne 13.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí na bazalce se smetanovou omáčkoumasové recepty
Potřebujeme:
kuřecí prsní řízky
cibuli
bazalku
olivový olej

Cibuli nakrájíme na plátky, na oleji zpěníme, orestujeme naklepané a osolené plátky masa. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Posypeme bazalkou (já dávám mraženou) a ještě krátce podusíme. Maso vyjmeme, vývar zalijeme šlehačkou, zahustíme hl. moukou. Podáváme s rýží.

 

recept je od Brunhildy :-))

Více ...
Vložil: macinam dne 31.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 17 [Dalších 7 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.