|
Deník masové recepty
[<<Předchozích 10] Články 11 až 17 z 17
|
| maso na šťávě | masové recepty |
|
| libové maso, cibule, česnek, 2 papriky, kousek hlávkového zelý, sůl, olej maso nakrájíme na plátky ma oleji spěníme cibulku, přidáme česnek a na tom opečeme pooslené maso a vyndáme na výpeku udusíme krájenou papriku a zelí vrátíme maso, zalejeme vodou a dusíme do měkka nakonec zase vyndáme maso, omáčku rozmixujeme a maso vrátíme
podáváme s bramborama a zeleninovým salátem |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 26.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Guláš na divoko. | masové recepty |
|
Budem potřebovat:maso hovězí nejlépe kližku, sádlo,protlak větší,cibuli,česnek, kořenovou zeleninu jako pod svíčkovou a koření.1/2Červené víno.
Na sádle orestujeme cibuli s masíčkem a přidáme protlak který se musí taky restovat a kořenovou zeleninu taky orestovat.Posypeme kořením na divočinu a přidáme tymián a česnek a sůl.Zalijeme červeným vínem a vodou Dusíme do měka .Pak maso vyjmeme rozmixujeme omačku a zahustíme podle potřeby vložíme maso.A dochutíme a můžem přidat i sojovou omáčku.
Příloha knedlík ,ale i chleba .
|
| Více ... |
| Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| ŽRALOČÍ PLOUTVE: | masové recepty |
|
Potřebujeme: 1/2 kg vepřového libového masa 1 žloutek 1/2 lžičky cukru 1 lžičku hořčice 1 lžičku solamylu 1 lžíce Vorchestrové omáčky 1 cibule sůl, pepř
Maso nakrájíme na nudličky (tak 3x1cm), ostatní přísady smícháme (cibuli nakrájíme na drobno) a smícháme s masem. Necháme aspoň 12 hodin v ledničce uležet (nejlepší je připravit si směs předem). Zprudka osmažíme na oleji doběla a podáváme nejlépe s hranolkami. |
| Více ... |
| Vložil: nervni dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kuřecí roláda | masové recepty |
|
suroviny: kuře, houby, tuk, vejce, sůl, vegeta, oregano, anglická slanina (nemusí), cibule nádivka: na tuk dáme vysmahnout houby a uděláme jako-by smaženici, ale s malým počtem vajíček. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a vegetou. Do hotové vychladlé nádivky přidáme ještě syrové vejce.
postup: Kuře vykostíme tak aby zůstala neporušena kůže. Maso rozvnoměrně rozprostřeme na celé kuře. Osolíme. Poklademe plátky anglické a navrch dáme nádivku. Zavineme kuře a omotáme nití. Posypeme solí a oreganem a dáme péci (remoska, trouba). Okolo dáme zbylé houby a cibuli. Pak už se jen asi hodinu těšíme! Lze i barevně doladit a do nádivky přidat kukuřici, či hrášek :) |
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Kotletky na šlehačce | masové recepty |
|
Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět. Pokryjeme jí celou plochu pekáče, kotletky naklepeme, nasolíme a opepříme a poklade je na cibuli. Celou plochu pokryjeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme 3/4 hodiny.
Obměny: k cibuli můžeme přidat nastrouhanou cuketu, pórek, nebo nakrájenou papriku, případně dát mezi cibuli a maso vrstvu brambor nakrájených na kolečka.
Je to výborné a hlavně jednoduché!
Dobrou chuť :o) |
| Více ... |
| Vložil: Iňule dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| bulharské závitky | masové recepty |
|
ZÁKLAD:1/2 kg mletého masa, rýže(asi 2dcl nevařené), 1/2 cibule, sůl, pepř, zelí ZÁLIVKA:zakysaná smetana, balkánský sýr, rajčatový protlak, může být i kysané zelí(nakrájené a proprané) VYMAZÁNÍ:1 1/2cibule, olej1) 1 1/2cibule najemno nakrájíme a osmažíme na oleji, tím vymažeme pekáček nebo zapékací misku
2)maso + jemně krájená 1/2cibule + vařená rýže + sůl + pepř - smícháme dohromady
3)malou hlávku zelí trochu ovaříme nebo spaříme (líp se odlupují jednotlivé listy), ty pak plníme masovou směsí, balíme a vkládáme do pekáčku těsně vedle sebe
4) kysanou smetanu + strouhaný balkánský sýr + rajčatový protlak smícháme dohromady (kdo má rád, může si přidat i kysané zelí)
zalejeme a pečeme asi půl hodiny při 225°
podáváme s chlebem
moje obměna:
do masa sem nedala pepř-nepoužívám ho vůbec-a na zálivku sem použila kysanou smetanu,. kečup, trochu soli a dvě vejce a podávala sem s bramborama, hodí se k tomu jednoduchý zeleninový salát nebo syrová zelenina |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 14.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Omáčka na špagety (co dům dal) | masové recepty |
|
suroviny: maso – jakékoli cibulka vývar kečup mražená nebo sterilovaná kukuřice, hrášek a červené fazole sůl, špetka červené papriky příloha: špagety, jiné těstoviny, brambory
Na zesklovatělou cibulku dát orestovat maso, zalít vývarem, trochu kečupu, zahustit hl.moukou nebo chlebem. Na konci přidat zeleninu a fazole (již nevařit) a trochu másla na zjemnění.
|
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 25.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
[<<Předchozích 10] Články 11 až 17 z 17 |
|