Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník masové recepty


[<<Předchozích 10] Články 1117 z 17 
 maso na šťávěmasové recepty
libové maso, cibule, česnek, 2 papriky, kousek hlávkového zelý, sůl, olej

maso nakrájíme na plátky
ma oleji spěníme cibulku, přidáme česnek a na tom opečeme pooslené maso a vyndáme
na výpeku udusíme krájenou papriku a zelí
vrátíme maso, zalejeme vodou a dusíme do měkka
nakonec zase vyndáme maso, omáčku rozmixujeme a maso vrátíme

podáváme s bramborama a zeleninovým salátem

Více ...
Vložil: macinam dne 26.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Guláš na divoko.masové recepty

Budem potřebovat:maso hovězí nejlépe kližku, sádlo,protlak větší,cibuli,česnek, kořenovou zeleninu jako pod svíčkovou a koření.1/2Červené víno.

Na sádle orestujeme cibuli s masíčkem a přidáme protlak který se musí taky restovat a kořenovou zeleninu taky orestovat.Posypeme kořením na divočinu a přidáme tymián a česnek a sůl.Zalijeme červeným vínem a vodou Dusíme do měka .Pak maso vyjmeme rozmixujeme omačku a zahustíme podle potřeby vložíme maso.A dochutíme  a můžem přidat i sojovou omáčku.

Příloha knedlík ,ale i chleba .

 

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŽRALOČÍ PLOUTVE:masové recepty

Potřebujeme:
1/2 kg vepřového libového masa
1 žloutek
1/2 lžičky cukru
1 lžičku hořčice
1 lžičku solamylu
1 lžíce Vorchestrové omáčky
1 cibule
sůl, pepř

Maso nakrájíme na nudličky (tak 3x1cm), ostatní přísady smícháme (cibuli nakrájíme na drobno) a smícháme s masem. Necháme aspoň 12 hodin v ledničce uležet (nejlepší je připravit si směs předem). Zprudka osmažíme na oleji doběla a podáváme nejlépe s hranolkami.

Více ...
Vložil: nervni dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí roládamasové recepty

suroviny: kuře, houby, tuk, vejce, sůl, vegeta, oregano, anglická slanina (nemusí), cibule
nádivka: na tuk dáme vysmahnout houby a uděláme jako-by smaženici, ale s malým počtem vajíček. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a vegetou. Do hotové vychladlé nádivky přidáme ještě syrové vejce.

postup:  Kuře vykostíme tak aby zůstala neporušena kůže. Maso rozvnoměrně rozprostřeme na celé kuře. Osolíme. Poklademe plátky anglické a navrch dáme nádivku. Zavineme kuře a omotáme nití. Posypeme solí a oreganem a dáme péci (remoska, trouba). Okolo dáme zbylé houby a cibuli.
Pak už se jen asi hodinu těšíme!
Lze i barevně doladit a do nádivky přidat kukuřici, či hrášek :)

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotletky na šlehačcemasové recepty

Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět. Pokryjeme jí celou plochu pekáče, kotletky naklepeme, nasolíme a opepříme a poklade je na cibuli. Celou plochu pokryjeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme 3/4 hodiny.

Obměny: k cibuli můžeme přidat nastrouhanou cuketu, pórek, nebo nakrájenou papriku, případně dát mezi cibuli a maso vrstvu brambor nakrájených na kolečka.

Je to výborné a hlavně jednoduché!

Dobrou chuť :o)

Více ...
Vložil: Iňule dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 bulharské závitkymasové recepty
ZÁKLAD:1/2 kg mletého masa, rýže(asi 2dcl nevařené), 1/2 cibule, sůl, pepř, zelí
ZÁLIVKA:zakysaná smetana, balkánský sýr, rajčatový protlak, může být i kysané zelí(nakrájené a proprané)
VYMAZÁNÍ:1 1/2cibule, olej

1) 1 1/2cibule najemno nakrájíme a osmažíme na oleji, tím vymažeme pekáček nebo zapékací misku

2)maso + jemně krájená 1/2cibule + vařená rýže + sůl + pepř - smícháme dohromady

3)malou hlávku zelí trochu ovaříme nebo spaříme (líp se odlupují jednotlivé listy), ty pak plníme masovou směsí, balíme a vkládáme do pekáčku těsně vedle sebe

4) kysanou smetanu + strouhaný balkánský sýr + rajčatový protlak smícháme dohromady (kdo má rád, může si přidat i kysané zelí)

zalejeme a pečeme asi půl hodiny při 225°

podáváme s chlebem

 

moje obměna:

do masa sem nedala pepř-nepoužívám ho vůbec-a na zálivku sem použila kysanou smetanu,. kečup, trochu soli a dvě vejce a podávala sem s bramborama, hodí se k tomu jednoduchý zeleninový salát nebo syrová zelenina

Více ...
Vložil: macinam dne 14.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Omáčka na špagety (co dům dal)masové recepty

 suroviny: maso – jakékoli
               cibulka
               vývar
               kečup
               mražená nebo sterilovaná kukuřice, hrášek a červené fazole
               sůl, špetka červené papriky
příloha:  špagety, jiné těstoviny, brambory
     

Na zesklovatělou cibulku dát orestovat maso, zalít vývarem, trochu kečupu, zahustit hl.moukou nebo chlebem.
Na konci přidat zeleninu a fazole (již nevařit) a trochu másla na zjemnění.


Více ...
Vložil: LenkaVa dne 25.8.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1117 z 17 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.