|
Deník bezmasé dobroty i bez masa se můžem dobře najíst
Články 1 až 10 z 11 [Dalších 1 >>]
|
| Zeleninové těstoviny pana Codůmdal | bezmasé dobroty |
|
Chceme-li lehké jídlo, které nám kilínek nepřidá, postupujeme takto: Vyběhneme na zahrádku (nebo do obchodu) a nahromadíme papriky, rajčata, salátové okurky, cibulku i s natí, nať petrželky nebo jinou podobnou křehkou zeleninu. Vše nasekáme a dáme do mísy, zlehka osolíme, opepříme a zakápneme několika kapkami nejlépe olivového oleje.
Uvaříme kvalitní těstoviny (nešetřte penězi, nejlepší jsou bezvaječné semolinové - nelepí se) a neproplachujeme je, aby nevychladly. Vyklopíme je do mísy na zeleninu, promícháme a horké podáváme. Dojídat se dá i vychladlé. Leč není dobré salát ohřívat nebo jej smíchávat když jsou těstoviny studené - onení to ono. |
| Více ... |
| Vložil: Katka s Johankou dne 7.4.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Salátek s arašídy | bezmasé dobroty |
|
Smícháme obsah plechovky vakuované kukuřice (i stou trochou vody co je na dně!), sáček arašídů a opepříme. Nejlépe je nechat chvíli proležet a potom přidat nasekané čínské zelí a hned chlazené konzumovat. Pozor, nesolíme! |
| Více ... |
| Vložil: Katka s Johankou dne 7.4.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Sytý salátek | bezmasé dobroty |
|
Tento salát je velice sytý a přesto se výborně hodí k hubnoucí kůře.
Uvaříme sójové boby (12 hodin namáčet, potom hodinu vařit bez soli), do teplých přidáme vlašské ořechy, vakuovanou kukuřici i s vodou, cibuli na kostičky, prolisovaný časnek (ne moc), osolíme, opepříme.
Nejlépe chutná druhý den, ale nesmí se to přehánět ani s česnekem ani s cibulí. |
| Více ... |
| Vložil: Katka s Johankou dne 7.4.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Tousty s banánem | bezmasé dobroty |
|
Suroviny: toustový chléb, banány, cukr
postup: banány na kolečka nakrájíme do toustového chleba, osladíme, upečeme. Toť vše.
|
| Více ... |
| Vložil: LenkaVa dne 30.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rychlá sýrová omáčka na špagety | bezmasé dobroty |
|
Pokud můžete, vařte v mikrovlnce. Do umělohmotného katrůlku dáme smetanu (lze i mléko), hladkou mouku, 3 velké tavené sýry, 1 masox, sušené bylinky , popř. jiné koření podle vlastní chuti. Směs romačkáme a rozšleháme vidličkou a zahříváme v mikrovlnce. Necháme provařit a po dobu vaření několikrát důkladně rozmícháme vidličkou nebo metlou. Pomocí mouky a mléka vytvoříme požadovanou konzistenci (doporučuji dost husté). Do hotové horké omáčky lze přidat čerstvé bylinky, česnek, rajčata, žampiony nebo cokoliv podle vlastní chuti. |
| Více ... |
| Vložil: MirkaM dne 27.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Zakladna omacka na spagety (od argentinskych talianov) | bezmasé dobroty |
|
1 stredne velka cibula - nadrobno, 1 velka mrkva – nastruhat na jemno.
Osmahnut na oleji (mal by byt olivovy podla talianov, ale ja ju robim aj na obycajnom), podusit. Pridat paradajkovy pretlak, osolit, okorenit, pridat za lyzicu cukru, bobkovy list a cele korenie, pripadne bujon a povarit. Ked je hotova, vybrat cele korenie a bobkovy list a pridat 2-3 roztlacene struciky cesnaku.
Variacie: da sa pridat maso (aj hotove z predchadzajuceho dna, tuniak alebo ina zelenina)
Hodi sa na cestoviny, alebo na gnocchi. |
| Více ... |
| Vložil: ZuziP dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Rychle tuniakovo-hraskovo-kukuricove cestoviny mojho manzela | bezmasé dobroty |
|
Na uvarene cestoviny dat: plechovku tuniaku (aj so stavou, idealne drveny), plechovku hrasku, plechovku kukurice (mnozstva podla chuti) a kyslu smotanu. Zamiesat. Hotovo.
Variacie: namiesto smotany majoneza (vtedy sa to da jest aj na studeno, s viac hraskom a kukuricou, ako cestovinovy salat), alebo kecup (pre kecupove deti) |
| Více ... |
| Vložil: ZuziP dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Bramborový guláš | bezmasé dobroty |
|
suroviny: brambory, cibule, párky nebo točený salám, cibule, česnek, sladká paprika, majoránka sůl, hl. mouka, olej, voda
postup: na oleji spěníme cibulku, přidáme nakrájený párky a opeřeme, posypeme paprikou, zamícháme, zalejme vodou, přidáme nakrájené brambory, lisovaný česnek, majoránku, sůl a vaříme dokud nejsou brambory uvařené, zahustíme moukou a a podáváme s pečivem |
| Více ... |
| Vložil: macinam dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
| Lilek ,cuketa. | bezmasé dobroty |
|
| Příloha k masíčku dělané nejlépe na grilu. Tento recept je hrozně jednoduchej ,ale rodině moc chutná.
Dělá se z cukety nebo z lilku.lilek je o trošičku chuťově lepší.
Nakrájíme lilek nebo cuketu na kolečka ,kolečka obalíme v pol.mouce a smažíme na oleji.
Na osmažené dáme tatarku z česnekem a nahoru nakrájíme nať z cibulky.
Dobrou chuť. |
| Více ... |
| Vložil: Hana + 3 dětičky dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
|
Na čerty potřebujem klasické bramborákové těsto ,ale přidáme kypřící prášek.
A smažíme na větším množstvím oleje jde to i ve fryťáku.Nabíráme jen mezi dvě lžíce a hned házíme do rozpáleného omastku.Nafouknou se z toho takové střapaté koule.
Moc dobré jen k vínu a nebo i k tomu guláši na divoko. |
| Více ... |
| Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář |  |
|
|
Články 1 až 10 z 11 [Dalších 1 >>] |
|