Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník polévky
jaké máme rády a vaříme


 Články 110 z 11 [Dalších 1 >>] 
 Zeleninová polévka s brokolicípolévky

Suroviny: olej, hl.mouka, brokolice, mrkev, brambory, česnek, vegeta, sůl, pepř, drcený kmín,  libeček, petrželka

Postup: Uděláme světlou zásmažku a zalijeme vodou,přidáme nakrájenou mrkev a brambory, brokolici rozebranou na malé   růžičky. Přidáme propasírovaný stroužek česneku, vegetu, sůl, trošku pepře a drceného kmínu a vyvařit kousek libečku. Nakonec nasypeme posekanou petrželku.

Podle chuti můžete přidat i jinou zeleninku,např. kedluben,květák,petržel ........

 

Více ...
Vložil: Iňule dne 21.3.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Brokolicová polévka (od Mirky)polévky

Omyjete brokolici, kkošťály oloupete a dáte je vařit dřív, pak přidáte růžičky. Na másle orestujete cibulku a zaprášíte 2 vrchovatými polévkovými lžícemi hladké mouky. Trochu osmažíte. Ponorným mixérem rozmixujete kočťály a zásmažku, vložíte zbylo brokolici, okořeníte solí, bílým pepřem a muškátovým květem. Přidáte trochu smetany a vajíčko a můžete přidat masox. Je do ní dobrá osmažená houska.

Více ...
Vložil: MirkaM dne 16.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnačkapolévky

Budem potřebovat:masox,brambory ,vajíčko,česnek, majoránku,sádlo,sůl a pepř podle chuti a sýr na strouhání.

Do hrnce z vodou hodíme masox nebo nějaký jiný bujón.Nasypeme syrové nakrájené brambory na kostičky.Po uvření brambor,přídáme rozkvedlané vejce,dochutíme majoránkou česnekem solí a pepřem a kdo má rád mastnější přidá i to sádlo.Na talíř nastrouháme hromádky tvrdého sýra a přelijeme horkou polévkou.

Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hráškovápolévky

Budem potřebovat:konzervu hrášku,brambory ,mrkev,bujón,česnek, majoránku,jíšku.

Do hrnce z vodou dáme bujón ,brambory a mrkev a ten hrášek a vše uvaříme do měka.Pak zahustíme jíškou rozmixujeme a přecedíme.Dochutíme česnekem a majoránkou.

Kdo má rád opečené houstičky.Tak dá na plech nakrájené houstičky s kouskama másla.A dá na plnej výkon do trouby .Za chvilnku je hotovo ,ale musí se to hlídat houstičky se rychle spálí.

Ať vám chutná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Více ...
Vložil: Holajda/Jiřinka98 a dvojčata02 dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnečka I.polévky

suroviny:  brambory na kostičky, bujón (vegeta) , párek (točák) na kostičky, česnek, majoránka,  pepř,  lžíce sádla

postup:  Dáme vařit brambory do bujónu, posléze přidáme párek a ochutíme kořením a česnekem. Když je vše měkké, přidáme lžíci sádla.

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Česnečka II.polévky

suroviny:  česnek, sůl, vejce
postup: do misky prolisujeme česnek, osolíme, vyklepneme vejce a přelijeme vařící vodou z rychlovarné konvice :)
příloha: opečený chléb

 

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čočková polévkapolévky

suroviny:  čočka, sůl, bujón, pepř (nemusí)
postup: čočku namočíme přes noc
            dáme s bujónem vařit do papíňáku až do rozvaření, otevřeme a vroucí polévku dochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme  a přecedíme přes husté síto. Vaříme jen v malém množství vody aby polévka zůstala hustá nebo ji zahustíme jíškou :)
příloha: opečený chléb

Takto se dá uvařit i hrášková polévka či fazolová.

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Uzená polévkapolévky

suroviny: uzené maso nebo kosti, bujón, sůl, pepř, dětská krupička, vejce

postup: Dáme vařit uzené maso, které nejprve hodně omyjeme aby nebylo příliš slané, do bujónu. Když je měkké vyjmeme a pokrájíme a necháme někde mimo. Vývar scedíme a dáme vařit. Dochutíme a do vroucího vývaru přisypáváme za stálého míchání dětskou krupičku a tím zahušťujeme. Nakonec už do hotové polévky rozklepneme vejce a vrátíme maso.

Pozor :  nezahušťujeme příliš, neb do druhého dne sama zhoustne :)

 

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bílá polévka z králíka či hubpolévky

suroviny: králík, bujón, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, vejce, hladká mouka, mléko (smetana)

postup: Králíka dáme vařit s bujónem a kořením do měkka. Vyjmeme a obereme a nakrájíme. necháme mimo. Vývar přecedíme a dáme zpět vařit. Dochutíme vývar a rozkvrdláme hl.mouku s mlékem, které pak vlijeme do vroucí polévky. Necháme přejít varem, odstavíme a rozklepneme do něj vejce. Dle množství i několik. Moc nemícháme aby vejce zůstalo v kusech. Vrátíme maso zpět.
Mléko se dá nahradit i smetanou, je to lepší.
Může se nakonec přidat i trochu octa - pikantní.
Králíka lze nahradit houbama, ale pak to nemůžeme cedit a koření musíme počítat a hledat :)

Více ...
Vložil: LenkaVa dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Maďarská fazolová polévka polévky

Suroviny :olej,1cibule, 3-5stroužků česneku, hladká mouka, červená paprika, kozerva bílých fazolí ve slaném nálevu, brambory na kostečky, klobása na kolečka, vegeta, sůl, pepř, drcený kmín, bobkový list, nové koření, ocet, práškový cukr

Na oleji udělám cibulovo-česnekovou zásmažku, přidám červenou papriku. Vyklopit konzervu fazolí i s nálevem, přidat vodu, brambory, klobásu, a veškeré koření. Vaří se do změknutí brambor a fazolí. Na konci přidat tak 1lžíci octa a trošku práškového cukru.

Dobrou chuť :o)

Více ...
Vložil: Iňule dne 23.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 11 [Dalších 1 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.