Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 29 [Dalších 9 >>] 
 MedovníkRecepty

Ingredience:

Těsto: 450 g hladké mouky

185 g moučkového cukru

185 g másla nebo margarínu

1 vejce

1,5 lžičky jedlé sody

2 lžíce medu

4 lžíce mléka

Krém 1: 250 ml šlehačky

250 ml zakysané smetany

250 g mletých vlašských ořechů

250 g moučkového cukru (pokud dělám i krém 2 tak stačí 2 lžíce)

Krém 2: 1 ks Salko

250 g másla

Rozvar: 20 ml vody

10 ml rumu

30 g krupicového cukru

Na posypání: strouhaný perník (neměla jsem ho, použila jsem balíček oříškových BeBe sušenek)

mleté vlašské ořechy (dala jsem hrst)

instantní káva

Pokud děláte oba krémy, stačí udělat z polovičního množství, já jsem udělala celé a zbyla mi jen troška, dělala jsem tlusté vrstvy. Rozvaru byla jen troška, jen jsem díly pokapala, pokud chcete hodně polévat tak udělejte větší množství.

Popis přípravy:

Těsto: Cukr, máslo, vejce, med a mléko nahřejeme nad vodní parou do zhoustnutí a ztmavnutí. Asi 10-15 minut. Necháme vychladnout, před vychladnutím přidáme jedlou sodu. Do prochladlé směsi přisypeme mouku a řádně propracujeme. Těsto necháme odležet v ledničce (nechala jsem 24 hodin). Poté vyválíme 5-7 stejných tvarů (podle rady jsem válela mezi 2 potravinářskými fóliemi a vykrajovala pokličkou o průměru 21 cm). Před pečením propíchat vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180-200 °C asi 5 minut. Po upečení ihned sundáme z plechu. Pozor, placky jsou měkké, ztvrdnou až po vychladnutí. Sundávala jsem i s pečícím papírem a nechala na něm vychladnout.

Krém 1: Svaříme šlehačku s ořechy (až je z toho hodně hustá hmota, pozor připaluje se). Po vychladnutí vyšleháme, přidáme cukr a zakysanou smetanu.

Krém 2: Salko vaříme asi 2 hodiny ponořené do vody (uzavřenou plechovku). Po vychladnutí vyšleháme s máslem.

Rozvar: Svaříme vodu, cukr a rum asi na polovinu množství.

Vychladlé placky potíráme rozvarem a krémem a skládáme na sebe. Pokud máme oba krémy, střídáme je. Vršek dortu a boky také potřeme (smíchala jsem zbytky obou krémů) a posypeme směsí strouhaného perníku, sekaných vlašáků a instantní kávy. Je dobré nechat medovník alespoň dva dny rozležet.

Více ...
Vložil: Míša+Klárka09/03 a Matěj 12/06 dne 10.11.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 PerníčkyRecepty

15 dkg medu
9 dkg másla nebo Hery
3 vejce
30 dkg moučk. cukru
3 rovné lžičky sody (NELZE! nahradit práškem do pečiva)
1 vanilkový cukr
70 dkg hl. mouky
2-3 lžičky koření na medový perník
kakao - podle toho ,jak je chcete mít tmavé

Med a tuk na páře rozehřát, přidat vše kromě mouky - tu až do vychladlé hmoty.
24 hodin nechat odležet. Nevyvalovat úplně do tenoučka, nafouknou se. Dát na pečící papír a péct asi na 180 °C 5-7 minut.

Po vytažení z trouby ještě teplé potřít rozšlehaným vajíčkem.  

 

Poleva: 1 bílek

        150 g mletého cukru

Šlehám jen v ruce dokud není poleva hladká. Pokud je poleva hustá, zředit lžící teplé vody. Pokud je moc tekutá, přidat cukr.

 

Měly být superměkké, ale po pár dnech ztvrdly. Pomůže přidat do krabičky čtvrtku jablíčka. Do dvou dnů budou zase měkké.

Více ...
Vložil: Míša+Klárka09/03 a Matěj 12/06 dne 10.11.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ŠVÉDSKÝ KOLÁČRecepty

ŠVÉDSKÝ KOLÁČ: 50 dkg polohrubé mouky Hera 25 dkg práškového cukru 1/2 prdopeč - vytvořit drobenku 2-3 tvarohy 2 vejce trochu cukru a rumu 1/4 l mléka rozinky, ořechy, kousky čokolády - dle libosti - umíchat řídký tvaroh Drobenku rozdělíme na dva díly, jeden dáme na NEVYMAZANÝ plech, polijeme rovnoměrně tvarohem, posypeme druhým dílem drobenky a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 5.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Buchta z cukýny/Andrea+Dan+OndraRecepty

25dkg polohrubé mouky

20dkg cukru

40dkg cukety

3          žloutky

2dcl     oleje

prášek do pečiva,1 lžíce skořice,2 lžíce kakaa,vanilkový cukr

ze 3 bílků sníh

 

cukr,žloutky,olej,mouku smíchat,přidat nastrouhanou cuketu a nakonec sníh,nalít na vymazaný a vysypaný plech a dát péct

 

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstoviny s tuňákem/Macek a Hanička 9/2002Recepty

Osmaž cibulku na oleji a přidej celou konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, trošku vody a prohřej pak přidej na kostky oloupaná rajčata a papriky a trošku soli a rajský protlak a trošku kečupu.....chvíli povařit a je to....... hani se olizovala.
S těstovinama a nastrouhaným sýrem.

Fakt je to moc dobré, já jsem tomu nevěřila, podle toho jak je to jednoduché.
přeji dobrou chuť

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koláč pro nešiky/Macek a Hanička 9/2002Recepty

250 g hl. mouky, 100 g cukru, 1 žloutek, 1 šálek mléka-2 dcl, 100 g másla /Hery/, 3 dgk droždí, ovoce

drobenka: cukr+máslo+polohr.mouka

teplé mléko+ lžička cukru+droždí-nechat v teple. Mouka+ cukr+žloutek+ směs s droždím a nalít teplý tuk-udělat těsto a ručně vytlačit na plech---posázet ovocem a posypat drobenkou.Péct na 200 st. až okraje trošku ztmavnou.

 

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Krémová mrkvová polévka/Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04)Recepty

asi 350 g mrkve, 1 cibule, máslo asi 50 g, lžíce hladké mouky, sůl, muškátový květ, nové koření, mletý kmín Mrkev nakrájíme na větší špalíky, spaříme vařící vodou, přidáme lžičku soli, špetku muškátového květu, menší špetku mletého nového koření (nebo 1-2 kuličky, které pře mixováním vyndáte) a lžičku mletého kmínu. Mezitím, co se mrkev vaří, nakrájíme cibulku, hodíme na máslo, až zesklovatí, přidáme lžíci hladké mouky na světlou jíšku. Zalijeme trochou vody z mrkve a za stálého míchání necháme probublat. V mixeru rozmixujeme mrkev s menším množstvím vody a zalitou jíšku. Rozmixujeme do hladka, podle potřeby přidáváme vodu. Povaříme asi 8-10 minut. Podáváme s petrželkou. Obměna: na závěr vmícháme lžíci zakysané smetany nebo kyšku, můžeme podávat s osmaženou houstičkou nebo bílkovými nočky, pro dospěláky lze ke konci vaření přidat asi dvě lžíce kvalitního bílého vína. Množství vyjde asi na 4 porce, hustotu si můžete upravit dle svého gusta. Mě to vychází tak, že mám mrkve zcela zalitou vodou a všechnu vodu během vaření přidám do polévky. Je pak krémová a akorát.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Květákové karbenátky/Andrea+Dan+OndraRecepty

1 květák

2 vejce

sůl,kmín,pepř,

strouhanka

Uvařený květák rozemeleme,přidáme vejce,sůl,pepř,kmín,strouhanku.Vytvarujeme karbenátky a ty obalíme ve strouhance ausmažíme v horkém oleji.Servírujeme s vařenými bramborami.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hrnková buchta/Dáša28,Ondra (28.10/03), 20ttRecepty

úplně jednoduchá a rychlá, na velký i malý plech (nižší nebo vyšší buchta)

Na těsto:

1 hrnek hl. mouky, 1 hr. pol. mouky, 1 hr. mléka, 3/4 hr. krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1/2 hr. oleje,  2 vejce

ovoce

Všechny suroviny kromě ovoce dáme do mísy a dobře promícháme, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (lze použít pečící papír), poklademe libovolným ovocem (rybíz, švestky, meruňky, borůvky, ...) a kdo chce posype posypkou. Pečeme na 160°C cca 25 -35 minut až na povrchu těsto zrůžový.

Na posypku: 1 lžíce másla, 2 lžíce moučkového cukru 3 lžíce polohr. mouky - smícháme rukama, nadrobíme, pokud je moc mastná, přidáme cukr nebo mouku, v opač. případě máslo

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Americká buchta/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

4 vejce utřeme s jedním hrnkem pískového cukru. Přidáme dva hrnky polohrubé mouky, půl lžičky skořice, 1 lžičku kakaa, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje. Důkladně promícháme a přidáme 3 hrnky na kostičky nakrájených jablek, hrst ořechů, rozinky. Znovu promícháme. Husté těsto vylijeme na vysypaný plech a pečeme v mírné troubě. Můžeme polít čokoládovou polevou, ale stačí posypat cukrem.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 29 [Dalších 9 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.