Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


[<<Předchozích 20] Články 2129 z 29 
 Tiramisu pro každého/Macek a Hanička 9/2002Recepty

Ingredience: 2 pomázanková másla, 1 šlehačka, 100 g mletého cukru, 2 balíčky piškotů, uvařená káva Nescafe, rum nebo griotka
Postup přípravy: Ušleháme šlehačku. Potom vyšleháme pomazánkové másla s cukrem. Spojíme šlehačku s pomazánkovou hmotou lehce promícháme. Potom vrstvíme jemně potřenou hmotu poskládáme piškoty močené v kávě smíchané s rumem. (Nebo poklademe piškoty a pak na ně nalijeme kávu s rumem, aby to vpilo) Zase 2. vrstvu hmoty a 2 vrstvu piškotu 3. vrstvu hmoty a 3. vrstvu piškotu a končíme hmotou. Dáme vychladit a zdobíme dle libosti čokoládovými hoblinkami či šlehačkou.
Fakt vynikající!!!!!

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
  Pečené obložené řízky - výborné/Macek a Hanička 9/2002Recepty

Ingredience: 4 vepřové nebo krůtí řízky, sůl, pepř, grilovací koření, olej, strouhanka, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 velké cibule, 2 papriky, 4 rajčata, strouhaný sýr
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance (strouhanku do řízků lehce rukou zatlačíme) a pak v rozšlehaných vejcích. Pekáč vymažeme olejem, a řízky na něj položíme. Na každý řízek dáme plátek anglické slaniny, šunky a posypeme krájenou cibulí, krájenými loupanými rajčaty a proužky paprik. Pečeme v troubě asi 45 minut. Před dopečením posypeme řízky strouhaným sýrem a dopečeme do růžova. Podáváme s brambory a tatarkou.
Počet porcí: 4

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Veprovy jazyk/Jirina,2 holkyRecepty

Ingredience: veprovy jazyk, olej, mouka, mleko, tymian, bobkovy list.

Veprovy jazyk uvarim ve slane, oloupu, nkrajim a hodim do omacky. Omacka: udelam zasmazku, naredim vyvarem a mlekem, chvili povarim. Osolim a ochutim tymianem, bobkovym listem a az na taliri pokapu citronovou stavou.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pomazanka/Jirina,2 holkyRecepty

Nastrouhany syr smichame s prolisovanym cesnekem a tatarkou. Je to mnamka.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kefirova buchta/Jirina,2 holkyRecepty

1 kefir- ten maly, 25dkg cukru, 2 vejce, 2dcl oleje, 40 dkg hladke mouky, 1 a 1/2 lzicky sody, kakao.
Pece se asi 20 minut.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Klasické kotlety s hrachovou kaší/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

4 kotlety z krkovice nebo vepřového hřbetu, sůl, pepř, 4 lžíce tuku, 350g suchého hrachu, majoránka, 50g másla, 2 lžíce mléka, sůl, pepř, ½ stroužku česneku, 1 cibule

Kotlety omyjeme a osušíme. Jestliže jsou kotlety tučnější, několikrát je po okraji nařízneme, aby se maso nezkroutilo. V pánvi rozpálíme tuk a z každé strany v něm osmahneme kotlety dozlatova.

Přebraný a den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou doměkka. Uvařený a scezený hrách umeleme, dáme do kastrolu, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, pepř, utřený česnek a kaši na ohni dobře vymícháme.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozehřejeme olej a cibulku v něm dozlatova osmažíme. Na talířích posypeme každou porci kaše osmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme cibulku nahradit i nadrobno nakrájenou rozpuštěnou slaninou.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Špagety na čínský způsob/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

Na oleji zpěníme tři malé, najemno nakrájené cibulky, asi dva stroužky na plátky nakrájeného česneku, přidáme na nudličky nakrájené maso (asi 30 dkg vepřové kýty nebo kotlet). Já používám plecko, protože není tak tuhý. Osmahneme a přidáme na nudličky nakrájený menší celer. Já používám sterilovaný, propláchnutý vodou, abych ten čerstvý nemusela krájet. Za stálého míchání osmažíme. Pak přidáme 2 lžíce sójové omáčky, půl lžičky pepře, špetku pálivé papriky, sůl, 1 lžíci mletého zázvoru a podlijeme několika lžícemi vývaru. Krátce dusíme. Do uvařených scezených špaget přidáme lžíci tuku a necháme v teple.

Připravíme si omáčku: Žampiony osmahneme na oleji, zaprášíme lžící hladké mouky a chvíli opékáme, až jíška ztmavne, a přidáme 2 dcl vývaru. Promícháme, provaříme, přidáme sójovou omáčku. Na talíř špagety, posypeme masem a polijeme omáčkou.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kefírové lívanečky/Paty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

Připravíme si těsto z jednoho kefíru, trochy soli, cukru, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky. Dobře zamícháme, přidáme lžičku jedlé sody. Na lívanečníku smažíme malé lívanečky, které zdobíme zavařeninou a malým kopečkem smetany nebo šlehačky. My je jíme i s ovocnými tvarohy nebo jen pocukrované.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřecí řízky na smetaněPaty,Any 12/03,Kamča 9/89Recepty

Přírodní kuřecí řízky prudce opečeme, vložíme do ohnivzdorné misky, polejeme smetanou, ochutíme tymiánem a zapečeme. Asi pět minut před ukončením pečení posypeme strouhaným sýrem. Příloha jakákoliv – nám chutná rýže.

Více ...
Vložil: brnobrno dne 1.10.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2129 z 29 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.