Na jiné diskuzi jsem našla recepty na bábovky, tak je sem nakopíruji. Jsou to těsta vhodná do silikonových forem na pečení v MT
Hrnková bábovka na střídání 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru (může být i méně), ½ hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Obměny: hrubou mouku nahradíme – kokosem, ořechy, mákem
Muzikantská bábovka 1 Hera, 6 žloutků, 250 g cukru, 350 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek mléka, sníh ze 6-ti bílků.
Mramorová bábovka s likérem 5 žloutků, 200 g cukru, 125 ml vaječného koňaku, 125 ml mléka, 200 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, citrónová kůra. Vše zamícháme a přidáme sníh z 5-ti bílků. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné přidáme 2 lžíce kakaa a vše nalijeme do formy.
Ořechová bábovka 200 g cukru, ⅛ Hery, 2 lžíce oleje, 3 žloutky, 100 g mletých ořechů, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek mléka, sníh z bílků.
Šlehačková bábovka 200 g cukru, 3 vejce, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva
Ořechovo-jablková bábovka 250 g cukru, 80 g Hery, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 300 g strouhaných jablek, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, ořechy, rozinky
Tvarohová bábovka 250 g tvarohu, 250 g másla (nebo Hery), 250 g cukru, 5 žloutků, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, rozinky, sníh z bílků. Utřeme máslo, žloutky, cukr a tvaroh. Přidáme mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme při střední teplotě asi 1 hod.
Kefírová bábovka 300 g cukru, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 200 ml oleje, 350 g polohrubé mouky, 2 lžíce vody, ½ l kefíru, 2 lžíce kakaa. Cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme. Přidáme ostatní přísady, promícháme a vlijeme do formy.
Prezidentská bábovka 6 žloutků, 300 g cukru, 200 g másla, 300 g vlašských ořechů, 50 g strouhané čokolády, 1 šlehačka, 1 vanilkový cukr, sníh ze 6-ti bílků. Žloutky utřeme s tukem a cukrem. Přidáme ořechy, čokoládu, šlehačku a vanilkový cukr. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Nalijeme do formy a upečeme.
Mandlová bábovka s rozinkami 150 g rozinek, 4 lžíce rumu, 150 g másla, 1 lžíce citrónové kůry, 170 g cukru, špetka soli, 8 vajec, 150 g sekaných mandlí, 150 g polohrubé mouky. Rozinky s rumem zahříváme až jej vstřebají. Tuk a 70 g cukru utřeme do pěny, přidáme žloutky. Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli, přidáme 100 g cukru a ušleháme do tuha. Žloutkový krém a bílkovou hmotu smícháme a nalijeme do formy a nasypeme mandle.
Bábovka s čokoládou 3 vejce, 170 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g čokolády na vaření, 125 ml oleje, 125 ml smetany, 2 lžičky prášku do pečiva, 250 g polohrubé mouky, špetka soli. Vejce, cukr, sůl, vanilkový cukr ušleháme do pěny. Prášek do pečiva vmícháme do mouky, postupně přidáme smíchaný olej se smetanou. Vmícháme vaječný krém a přidáme na kousky nalámanou čokoládu.
Bábovka „Opilec“ 150 ml vaječného koňaku, 150 ml oleje, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 80 g Solamylu (nebo vanilkového pudinku), 130 g moučkového cukru, ½ prášku do pečiva, 4 lžíce polohrubé mouky. Koňak, olej, vejce, vanilkový cukr promícháme, vlijeme do mísy. Přidáme Solamyl, mouku, cukr a prášek do pečiva. Vše promícháme a vlijeme do formy.
|