Vánoční perníčkyAutor: Hašulka&1 , 27.11.2009 17:43:59
Suroviny 60g másla • 60g moučkového cukru • 1 vejce+vejce na potření perníčků • 2 lžíce medu • 30g čokolády na vaření, nastrouhané • 2 lžíce kakaa holandského typu • 250g hladké mouky¨1/2 balíčku prášku do perníku • • Na polevu • • 1 bílek • 150g moučkového cukru Postup Máslo utřeme s cukrem a vejcem, po pár minutách přidáme med, kakao a čokoládu.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypáváme k vaječné směsi.Vypracujeme hladké těsto a rozválíme ho na sílu asi půl centimetru. Poté vykrajujeme perníčky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů zhruba 5 minut. Ihned po vytažení z trouby perníčky potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme lesklou polevou. Dají se jíst rovnou bez rozležení!!!! A navíc mají krásně tmavou barvu a v kontrastu se zářivě bílou polevou jsou i velmi dekorativní. Zobrazeno doposud 380 x.
|
Všichni uživatelé |