Re: Zádrhele receptu na mrkvovou bábovku?
Já zrovna strčila do trouby pokus o mrkvovou bábovku, ale měla jsem stejný problém s přílišnou tuhostí těsta. Na jak jemno se má ta mrkev nastrouhat? Já to vzala na klasickém struhadle (ta menší očka), ale možná kdyby to bylo úplně na kaši (tj. rozmixovat nebo na takovém tom jakoby hrubším křenovém struhadle, tak by asi mrkev pustila víc šťávy? Protože ze zkušenosti vím, že předepsaná konzistence je důležitější než předepsané suroviny ;-), nalila jsem tam víc oleje a když to nestačilo, tak ještě půl hrnku karotkovo-jablečného džusu, který jsem shodou náhod včera koupila. Z níže uvedeného receptu mě ještě inspiroval muškátový květ, ale hřebíček jsem neměla jak nadrtit :-) Teď si to hoví v troubě, tak doufám, že se vyvede, má být dnes večer jako dárek k svátku!
Odpovědět