21.12.2007 14:04:23 Bumbi&05,08,10
Re: Masakr ryb
Gatto,
i já jsem masožravec. Od mala jsem byla zvyklá na chov zvířátek pro maso, sama jsem je uměla zabít, stáhnout, vykouchat, připravit. Bylo to přirozené, bylo to součástí našeho života. Ke zvířatům, chovaným pro maso, jsme se chovali stejně, jako třeba k psům, chovaným na hlídání, a kočkám, chovaným kvůli likvidaci myší... Všechna zvířata měla dobré jídlo, čistou vodu a naši lásku.
Před zabitím králika jsem se s ním ještě naposledy polaskala a poděkovala, stejně tak to dělala moje babička. Smrt byla vždy rychlá, žádné týrání.
Masa jsem se tak naučila si vážit.
Ale dnes, jako sídlištní tvor z metropole, je právě zabíjení kaprů velmi důležité proto, abychom si uvědomili, že "maso" není jen to v plastovém obalu v chladícím pultu.
Navíc - myslím, že bychom měli spíše jíst kapry, než mořské ryby, kde dochází k opravdovým masakrům, protože tam se dělá neselektovaný výlov a po vybrání "žádoucího" druhu se ostatní uhynulí mořští živočichové prostě nahází zpět do vody - jen tak... Tohle bychm měli mít na paměti, když si kupujeme další tuňákovou konzervu...
Odpovědět