5.6.2009 11:30:34 Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
Re: Odkdy rybu?
Já jsem začla s rybou docela brzo, protože jsem se bála, aby to Vítek pak jedl.
Začli jsme se sladkovodní. Kupovala jsem mu v Hypernově chlazené. Záleží co chutná tobě. My moc nejsme nadšeni z kapříka a tak jsme zkusili amura, štiku a i lososa - když je z farmy - což je skoro vždy. Pozor na kosti - nejlepší je asi podkůvka z lososa to má jen ty dlouhé kosti.
Všeobecně oblíbený je Pangasius. To je bez kostí a filátka. Pozor některá jsou dosolovaná, např Nowaco, tak už nesolit!!!!!
Dobré to je předem pokapat citrónem a pro první přiblížení dát do kastrůlku na kousek másla mletý kmín.
Později jsem přes varování pediatrů a dietologů dala i tu mořskou. Také chlazenou - třeba tresku. A ochutnal i sardinky, šproty a uzenou makrelu. Sní toho pár soust, takže si myslím, že otrava ropnými zbytky snad nehrozí.
Ochutnali jsme i smažené prsty a doma obalovanou rybu a to mu samozřejmě chutnalo velmi. Kupuji nemletou, aby to nebyla samá mouka. A jednou za sto let.
Podle doporučení myslím, že mořská se smí až od tří let a to opatrně, ale já jsem zastáncem, ochutnat toho co nejvíc, aby si zvykl na pestrou škálu chutí, aby se nebál vzít něco nového do pusy. Z tohoto důvodu jsem už nasadila třeba játra. (No ledvinky mají smůlu, ty mě přijdou už teda moc jedovaté, ale kdo ví, když by někde byli na jídelním lístku, možná neodolám a Vítečkovi dám kousíček ochutnat.)
Odpovědět