18.1.2010 18:24:29 irlev
Re: Recepty pro batole
Katko, já si dřív brala od manžela z práce obědy, ale bylo to moc kořeněný, tak radši vařím sama. Nejsem žádná kuchařka a hlavně to musí být rychlý.
Sladká: palačinky, rýžový nákyp, žemlovka
S masem: jakékoliv maso dušené s jakoukoliv zeleninou (většinou, co seženu hezký) - s brokolicí, květákem, kapustou + vždy hromada kořenové zeleniny, porek ap. To podávám s bramborem, brkaší, rýží ale i jen s chlebem
Polévky: většinou krémové zeleninové (viz zelenina výše :), doplňuju krutony z opečené housky. Nebo husté typu čočková, gulášová, nebo vývar s celestýnskými nudlemi (když někdy zbydou palačinky :)
Bezmasé: těstoviny s čímkoliv, většinou zapečené (nemusí se hlídat :), např. se špenátem, s brokolicí, jen se sýrem a smetanou
Nebo těstoviny jako salát s kuřecím masem plus jakákoliv čerstvá zelenina. Nebo s dobrým mletým.
Výborné jsou i domácí guláše, klidně i z kuřecího, nastavuju většinou i sojovým masem (to víc jídel), dávám domácí směs rajčat a paprik místo dochucovadel, nezahušťuju.
Občas udělám na houbách nebo klasika svíčkovou (nic nezahušťuju).
Plus klasika třeba pečené kuře, zapečená ryba, zapečené brambory se smetanou a cibulí (děti baští ostošest :).
K večeři většinou dělám obměnu oběda, nebo upeču jen nádivku, slaný závin, listový koláč ap. Ale nedělám teplou večeři každý den, spíš když děti maximálně prudí a chci mít od nich klid - u vaření mě většinou nechají být, když to dostatečně komentuju :)
Všechna jídla prakticky na jedno brdo - nakrájím spoustu věcí a pak dám do hrnce a čekám :) Jí bez problémů i manžel.
Odpovědět