Re: Milado,
Já jsem se ve škole o vedení restaurace neučila ani slovo,a klidně ti dám dohromady naprosto detailní podnikatelský plán,od A-Z,jak podnikat v restauračním zařízení.A opravdu k tomu nic jiného než to nejzákladnější-číst,psát a počítat nepotřebuji.
no jo, ale musíš vědět CO máš přečíst - tedy musíš znát potřebné zákony, vyhlášky, nařízení, znát vztah mezi nimi, znát jejich výklady (a věř tomu, že i dva úředníci z inspektorátu práce, kteří ti kontrolují tu samou věc, mohou mít na potřebnosti jiný názor a co jednomu bude vyhovovat, za to tě druhý bude pokutovat - pak zas musíš vědět, jak velkou šanci máš, pokud s úřadem půjdeš do právního sporu). a musíš vědět, CO máš počítat - tedy rozhodně ti nestačí vědět, že když pivo stojí 4 kačky a ty ho prodáš za 30, žes na něm vydělala 26 korun. musíš si k tomu umět spočítat i ty ostatní náklady - tedy do plánované ceny započítat ztráty, náklady na skladování, mzdy a blablabla... a, samozřejmě, hodně důležité je vědět i to, CO máš psát - což opět souvisí s právním vzděláním. ptž špatně napsaná smlouva - a můžeš zplakat nad výdělkem.
Odpovědět