Re: Chorvatsko
já právě našla třeba toto :
Sterilované mleté maso se zeleninou - k těstovinám, rýži i bramborům
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg mletého masa (1/2 vepřového, 1/2 hovězího), 2 kg paprik, 1 kg rajčat, 4 velké cibule, 1 pallička česneku, 2 lžíce soli, 12 dkg cukru, 1 a 1/2 dcl oleje a 1 a 1/2 dcl octa.
POSTUP PŘÍPRAVY
Papriky očistíme a spolu s rajčaty překrájíme na menší díly, stejně tak cibuli, oloupeme česnek a vše umeleme na masovém strojku, nebo v robotu. Spolu s mletým masem, solí, cukrem, olejem a octem dáme do většího hrnce a vaříme odkryté 90 min., aby se odpařila voda. Poté dáme do umytých sklenic (já dávám do 0,75), zavíčkujeme a sterilujeme na 80 C asi 20 minut.
Je to vhodné nejlépe k těstovinám, ale i rýži a bramborům. Dělám to na dovolenou, abych tam neprostála fůru času u sporáku, když už nemůžeme denně chodit do restaurace. Stačí ohřát a je to.
což mi příjde jako dobrý nápad a asi to i vyzkouším,chci hlavně vařit spíš i pro děti,grilovat tam nejspíš nebudeme,tohle se mi zdá dobrý jde to na brambory,rýži nebo těstoviny pak mě napadlo ještě takový to maso ve vlastní šťávě udělat,ale moc s tím nemám zkušenosti.
Odpovědět