23.7.2012 7:20:47 Vítr z hor
Nepovedené croissanty
Včera jsem upekla croissanty. Nebyly špatné, ALE:
– moc nenarostly
– byly docela tuhé a málo "nalístkovatělé" (tedy jaksi nakynuté byly, ale člověk by čekal křehké oddělené lístky a volné, vzdušné prostory uvnitř, že)
– měly krabatý povrch
– jak to hýml udělat, aby byly celé zlaté, i když je člověk natře vajíčkem, když jsou ještě malé a ony pak v troubě narostou?
Jako základní recept jsem použila zdejší návod od Angrešta:
http://rodina.cz/nazor16140496.htm
Komparativní metodou jsem zjistila, že hodně receptů přidává mléko, tak jsem část vody nahradila mlékem (vlk se nažral, že...). Těsto vypadalo luxusně, pružné, člověk by se zakous.
Máte někdo nějaký nápad, zkušenosti?
Neměla jsem je nechat před pečením znovu nakynout (i při malém nakynutí se ovšem ty bestie rozmotávají a lístky to nenadělá či neoddělí)?
Některé recepty dávají mnohem víc másla, že by?
Ještě mám ulitou půlku těsta v ledničce, tak by to snad šlo trochu doladit... Děkuji.
Odpovědět