Malá anktení otázka pro ty, které se narodily do rodiny, kde se moc nevařilo, a odkud si mnoho kuchařských znalostí a dovedností neodnesly.
Kde jste se pak naučily vařit? Samoučně metodou pokus-omyl? Nebo u tchyně, kamarádky, z televize, z kuchařek...? Jak jste poznaly, jak má dané jídlo chutnat co se dochucení a koření týče?
Jsem z rodiny, kde jsem naučila vařit jen několik málo jídel, a o moc víc ani neochutnala (kromě školní jídelny). Nevím, jak chutná telecí, jehněčí, různé pro mě exotické zeleniny typu lilek a balažán, a s tak běžnými surovanami jako je zakysaná smetana, pórek, celer nebo petržel jsem se setkala až jako dospělá atd

V restauracích mám občas cuky si dát něco pro mě neobvyklého, ale většinou dostanu strach riskovat to za ty peníze, a jdu do nějaké české klasiky.
Jsem kuchař samouk, a některé pracovní postupy neumím v 38 letech dodnes, protože jsem je neviděla naživo dělat (nebo jen viděla, ale nevyzkoušela), ani nevím, co mnohé názvy znamenají. Nedávno jsem si koupila špikovací jehlu, abych zkusila nějaké to protýkané maso, tak uvidím, jestli se mi to povede.
Přitom lidem ode mě chutná, vařím asi nejlíp z celé rodiny, ale prostě si připadám taková kuchařsky nedomrlá, když tady čtu, co všechno vaříte. Kde jste se to, do háje, naučily???