Re: Rýžovar z Lídlu
Uvařit dobrou rýži není umění,pokud má člověk dobrou rýži jako surovinu.
Pokud máš ráda rýži z čínských restaurací stačí koupit u "číňanů" jasmínovou. Trochu pomalu prohřát na oleji s patřičným množstvím soli, zalít vroucí vodou (asi 1 cm nad rýži) a hodit v hrnci s poklicí na cca 20 min do trouby na 180 st. Voda se musí úplně ztratit a je hotovo.
Chce to trochu experimentovat s množstvím vody a soli, dají se do rýže přidat i semínka dýně,černý sezam ap. nebo cibulka.
Rýže se v průběhu pečení v troubě nemíchá, po těch cca 20 min ji vždy kontroluji - ochutnám,dosolím promíchám a zase do trouby vrátím,dokud není hotové maso. Nikdy se mi nepřipálila ani nerozvařila.
Také mi vždy chutnala rýže z čínského bistra v Holešovické tržnici a chvíli mi tvalo, než jsem přišla na to,že to není způsobem přípravy,ale druhem rýže.Teď už léta nevařím jinou než jasmínovou, je to sice dražší,ale stojí to za to.
O koupi hrnce jsem uvažovala kvůli přípravě sushi rýže,ta se mi zatím nedaří, ale tu nedělám tak často ,tak jsem ho nakonec nekoupila a radši si na sushi zajdeme do restaurace.
Odpovědět