), přidej vanilku, vanilkový cukr či tresť, c áš doma, 2 kvítky badyánu, čtvrt lžičky skořice a 5 hřebíčků. dus, dokud z jablíček není kaše, kde jsou jen tu a tam kousky jablíček - struktura ano, ale ne znatelné na skus. upeč si roládu, na velký plech určitě z 5 větších vajíček, děláme z domácích, je totiž dost důležité, aby bylo těsto krásně žluťounké. vyšlehej si bílky elek. šlehačem, pak už vem metličku ruční a postupně zamíchej zlehka žloutky, 4 lžíce cukru a 5 lžic pol.mouky, dle pravidla kolik vajec, tolik lžic mouky a o jednu míň cukru. rozprostři na pečpapírem vyložený plech a upeč tak, aby chytla lehkou barvičku, pozor je to fofr. horkou i s papírem sruluj a odlep papír až bude studená, opatrně aby se nepotrhala, pak naplň jablíčky a nech odpočinout v ledničce aspoň 2 hodiny - cukruj, krájej, pochutnej si. je to jednoduchý chutěma, ale o to lepší, dobře se to drží a nabízí, než klasické kostky s krémem nebo ovocem, protože ty strávníky akorát zapatlaj a je to něco jiného. z jedné rolád míváme 10 pořádných kusů, když nebudeš krájet špalky jako u nás, tak i víc
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.