22.10.2012 9:05:38 Lei
Re: :)
Joll, vidíš, my si děláme smažák a zejména hranolky zase jedině doma, pěkně z našich brambor, protože v našem okolí se nedá narazit na podnik, kde by je dělali čerstvé, nikoli z předsmaženého mraženého polotovaru. A smažák většinou není ani plnohodnotný sýr. Když je nálada, tak ještě domácí majonézu, udělat tatarku a meníčko je jedna báseň. Mně taky odradilo to, že coby vegetariánovi mi v ČR pořád někde cpou smažený sýr. Ti restauratéři jaksi nejsou s to pochopit, že kdyby vymysleli nějaké aspoň trochu zajímavější vegejídlo, tak by jim nemasojedi líbali ruce. Pro ukázku jsme teď byli na čtyři dny v Alpách a tam jsme v hotelu (bylo na výběr vždy ze dvou večeří maso x nemaso) měli zelené curry s mladými hrachovými lusky a lilkem, bramborové nočky s dýňovou omáčkou a pestem, paprikový lusk plněný vegesměsí s mrkvovo-zázvorovou omáčkou a bramborovou kaší a vege špagety bolognese s parmezánem (místo masa tam byly posekané vařené nesolené arašídy a bylo to děsně dobrý). Samozřejmě vždy ještě salátový bar. Tak tak nějak bych si to představovala

.
Ohledně bot zrovna dnes vyrážím do naší obuvi a do lékárny (tam mají Santé) omrknout, zda už mají zimní boty a jaké. Ty Pegres se mi líbí. Sucháče zatím u nás ok, tkaničky jsou fajn, akorát mám podzimní Bamy pro M., super kožené, a tkanička je kulatá, uá, dokáže se rozvázat i na dvojí uzel. Tak to je pak velké mínus.
Na mokro mám gumové kalhoty s gumou, která se přetahuje přes boty, což je super. K džínám nebo jiným kalhotům jsem si říkala, že by bylo fajn ušít si z nepromokavé látky takové ty návleky, mívaly jste to jako děti? Přetáhly se přes boty a končily někde v půli lýtek - sníh nepadal do bot. Tak že bych zašla ještě do galanterie? ;)
Odpovědět