16.11.2012 17:23:53 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13
Re: Guláš - zahuštění
ines, dělá se jinak, moje máma je hospodská kuchařka. co si pamatuju, když začínala jakožto nevyučená, byla z toho docela vyplesklá. vaří se zvlášť maso a zvlášť základ s cibulí a moukou. maso se nechá zatáhnout na tuku a s kořením a vaří se. vývar se slije, maso uchová zvlášť. cibule se do tmava smaží, pak se k ní hodí mouka, udělá jíška a zaleje tím vývarem, to celé se pak minimálně hodinu vaří, aby právě vzniklo to ,,mastné oko,,. tedy ne kvůli tomu, ale aby nedošlo k zakysnutí vzhledem k mouce. pak při chladnutí právě dojde k oddělení toho tuku, což se v běžných domácích podmínkách moc nestává. maso se dává už do hotové přecezené omáčky. a ano, já mluvím o guláši v 50 l hrnci.
ino, jsi možná nabroušená kvůli někomu jinému, tak to nepřenášej na mě. chápu, že jsi přesvědčená o své pravdě, ale ani ostatní lidé nežijí ve vzduchoprázdnu a mají nějaké vědomosti a zkušenosti
Odpovědět