Re: Divočák - nej recepty
Asi nejlepší úprava kančího, kteoru jsem kdy zatím jedla, byla v Klokočené u sapíků - kančí s rakytníkovou omáčkou, k tomu byl bylinkový knedlík a zelené fazolky.
Recept jsme kdysi jen odhadovala, ale Sapík ho pak zveřejnil, tak ho zkopíruju
600 g kančího hřbetu, 10 g hrubého pepře (rozdrceného v hmoždíři), sůl, slunečnicový olej, 2 snítky rozmarýnu
Na rakytníkovou omáčku:
100 g mrkve, 25 g petržele, 25 g celeru, 1 šalotka,
3 polévkové lžíce rakytníkové marmelády (koupíte
v obchodech Botanicus), 1 kávová lžička cukru krystal,
1 kávová lžička rajského protlaku, sůl, 50 ml vodky, 200 ml bílého vína
150 g fazolových lusků
Postup:
Maso obalte v rozdrceném pepři, přidejte rozmarýn a marinujte čtyři hodiny ve slunečnicovém oleji. Nesolte.
Marinované maso prudce opečte na rozpáleném oleji ze všech stran. Takto připravené je osolte, potom pečte v rozehřáté troubě na 160 stupňů asi 6-12 minut podle toho, jestli chcete maso méně či více propečené.
Kořenovou zeleninu orestujte na oleji, přidejte cukr, marmeládu, rajský protlak a zalijte bílým vínem. Provařte půl hodiny, dochuťte solí. Omáčku propasírujte a na závěr zjemněte panákem vodky.
Fazole prudce spařte, vychlaďte a takto připravené lehce prohřejte na másle.
Vhodnou přílohou je bylinkový nebo karlovarský knedlík, hodí se také krupicové noky.
Odpovědět