30.11.2012 11:58:02 Sammaelka+S12/12+V8/16
Re: Buchta bez mléka....
Nebo citronový koláč, tam taky neni mlíko:
16 lžic polohrubé mouky, 9 lžic škrobové moučky, 1/2 prášku do pečiva, 1 citron, 125g cukru, 2 vejce, 125g másla
(+ na polevu 200g moučkového cukru + lžíce citr.šťávy > ale nemusíš polévat)
postup:
smícháme mouku s prdopeč, citron omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu (bacha na pecky). Cukr+vejce+máslo+citr.kůru+citr.šťávu přidáme k moučné směsi, třeme asi 3 min dokud nevznikne hladké těsto (nejlíp šlehačem).
Pečeme nejlépe v hranaté formě (na biskupský chlebíček) na 150-160st asi 45min, zkoušíme špejlí.
Můj osobní tip: nech si stranou tak jednu lžíci citr.šťávy a po vytažení z trouby ještě horkou buchtu zlehka pokapej

Polevu vytvoříme důkladným smícháním cukru+šťávy do hladké krémové konzistence(je-li hustá, přidáme citr.šťávu nebo vodu, je-li řídká, dosypeme cukr, ještě horkou buchtu potřeme.
Odpovědět