| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

2.12.2012 15:13:35 angrešt

Re: Vepřová panenka jako roastbeef

U vepřového pozor, nemůže se dělat jen jako roastbeef, narozdíl od hovězího není "takřka bezpečné", ale naopak infekčně rizikové, vnitřní teplota krvavého roastbeefu je na vepřové málo. Ale dá se udělat růžová - medium, vnitřní teplota cca 64 st.

Recept na panenku Wellington tady

Špalík omyté a osušené panenky o délce asi 15cm vcelku osolíme a opepříme. Na hodně rozpálené pánvi s trochou tuku ji zprudka osmahneme ze všech stran do zlatohněda (uvnitř musí být syrová). Odložíme a necháme vychladnout. Připravíme duxelles: menší balíček žampionů a jednu šalotku nasekáme velmi najemno, osolíme, opepříme a na kousku másla osmahneme tak, aby se odpařila všechna tekutina. Dáme stranou.
Ustřihneme větší kus potravinářské folie a rozložíme ji na pracovní desku. Rozložíme na ni plátky parmské šunky (lze nahradit schwarzwaldskou) tak, aby se mírně překrývaly a vystačily na zabalení celé panenky – budou to 3-4 plátky. Na šunku rovnoměrně rozetřeme duxelles. Opečenou panenku potřeme ze všech stran dijonskou hořčicí a položíme ji doprostřed. Pomocí potravinářské folie přizvedneme šunku s duxelles a celou panenku pečlivě zabalíme šunkou. Folii utáhneme i po stranách a vytvoříme pevný balíček. Dáme do ledničky alespoň na 15 min. Ale může to být i déle, pokud chceme Wellington podávat rychle, tak si tyto balíčky můžeme připravit až den předem.
Při závěrečné části přípravy předehřejeme troubu na 200st. Vyválíme obdélník listového těsta tak, aby se do něj balíček pohodlně vešel. Okraje potřeme žloutkem. Balíček napevno zavineme do listového těsta a pečlivě uzavřeme, přečnívající těsto odkrojíme, můžeme z něj vytvořit ozdoby a přilepit je žloutkem na balíček. Balíček položíme na plech vystlaný pečicím papírem. Potřeme žloutkem a v horní části trochu napícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Dáme do trouby a pečeme 20 – 25 minut – podle toho, zda chceme mít panenku medium nebo well-done (vepřové maso raději ne na rare, to je rizikové). Po upečení necháme 5 minut odpočinout a pak překrojené servírujeme.
Pravý Wellington by se měl dělat ze svíčkové – postup je stejný, pouze doba pečení je přibližně dvojnásobná.

Zkusím dát obrázky
Tady vidíš to balení panenky do šunky a duxelles http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#wellington1.jpg
A tady je to hotové
http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#wellington2.jpg
Odpovědět
Průběh diskuze (5 názorů)
Téma: Vepřová panenka jako roastbeef Persepolis 2.12.2012 10:23
*Re: Vepřová panenka jako roastbeef Persepolis 2.12.2012 10:23
*Re: Vepřová panenka jako roastbeef Anni&Annika 2.12.2012 11:12
**Re: Vepřová panenka jako roastbeef Persepolis 2.12.2012 11:38
**Re: Vepřová panenka jako roastbeef angrešt 2.12.2012 15:13

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.