Pizza - množství mouky a sušeného droždí
Chystám se upéct českou verzi pizzy podle receptu od tchýně - mívá ji výbornou. Ale ona ji zadělává v ruce a mouku dává od oka. Já to budu dávat kynout do pekárny a místo čerstvého droždí musím použít instantní.
Pomozte mi prosím odhadnout množství mouky a přepočítat čerstvé droždí na sušené.
Do pekárny předpokládám to dám v tomto po pořadí. Kdyby to mělo být jinak, tak mě prosím také opravte:
2 dl mléka
1/2 kostičky čerstvého droždí (21 gramů) = ? sušeného v gramech nebo ve lžičkách (rovná nebo vrchovatá?)
5 g cukru (= cca 1 lžička?)
3 lžíce oleje
1 vejce
? g polohrubé mouky (400? 500g? - mělo by vyjít nízké těsto na jeden plech standardní velikosti)
špetka soli
trochu oregana
Mohla bych samozřejmě zkusit jiny osvedceny recept, ale minuly byl dost hrozny - vysla vysoka nakynuta buchta a tak manzel chce vyzkouset tentokrat tento recept. Snad to nejak společně vyladime.

Díky.
Odpovědět