18.12.2012 23:19:44 Dara111
Re: Nakládaný sýr
Nakládaný hermelín je skvělý, jednak jako chuťovka přijde vhod, ale také jako rychlá večeře, kterou máte vždy v lednici

Přidávám recept z Internetu, který často dělám:
400 g Sedlčanských Hermelínů
6 ks sušených rajčat
+ olej ze sušených rajčat
4 stroužky česneku
10 ks zelených oliv
hrstka bazalky
hrstka petželky
1 cibule
olivový olej
slunečnicový olej
jarní cibulka
bobkový list
Sušená rajčata, česnek, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a trochu olivového oleje vložíme do mísy a rozmixujeme.
Sýry podélně rozřízneme a směsí důkladně potřeme. Hermelíny vložíme do sklenice.
Jednu čtvrtinu sklenice s Hermelíny naplníme olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijeme slunečnicovým olejem a zbytek dolijeme olejem ze sušených rajčat.
Nakrájíme druhou půlku cibule a jarní cibulku a spolu s bobkovým listem, zbylou bazalkou a petželkou přidáme do sklenice s Hermelíny.
Necháme uležet 4 - 5 dní při pokojové teplotě.
a zde ještě info, co náš sýr obsahuje:
http://www.chemievjidle.cz/syr-s-plisni/sedlcansky-hermelin?
Dobrou chuť!
Odpovědět