Re: Palačinky
Ahoj, byla jsem na tom podobně. Palačinky dělám teprve asi 2 roky, poprvé se mi povedly a pak několikrát ne a ne, trahaly se, zdrcávaly, lepily, no hrůza! Byla jsem už nepříčetná a řekla, že palačinky už vživotě dělat nebudu. Nakonec jsem si našla recepty a 2 videa na netu a zkusila to znovu.
Tady jsou moje "vychytávky":
Tak za prvé se mouka nedá až tak přesně odměřit, protože každá je jinak nasákavá. Dávám odhadem na 1/2 litru mléka asi 10 lžic hladké mouky a 2 vejce, špetka soli. Konzistence má být jako smetana, já to všechno rozmixuju tyčovým mixérem. Pak se nechá 20-30 minut uležet, aby lepek nabobtnal, to je taky důležité. Pánev (já mám klasickou teflonovou, na indukci se ta palačinková nevyrábí) se musí hodně rozpálit, pak se ani ta první palačinka netrhá, případě ještě kuchyňskou utěrkou setřít napečené zbytky od minule, záleží co je za pánev. Do hrníčku si dám trochu oleje a pánev jenom lehce potírám mašlovačkou.
Odpovědět