14.1.2013 16:41:54 Klarisanek
Re: recept na nezdravou "čínskou" polévku-jako z pytlíku
Je stokrat lepsi nez ta jedovata, akorat narocnejsi na pripravu:
Udelej vyvar z jakekoliv kosti (maso dej kocourovi). (Mozno nahradit vyvarem z bujonu.) Do vyvaru dej masox ci jiny bujon a nekolik celych chilly papricek (poradne spocitat, abys je pak vsechny vylovila). Vyvar se redi vodou jen malo, staci ho daleko min nez u normalni polevky. Porad se musi ochutnavat, aby byl dostatecne palivy (dle kazdeho chuti). Pak vylovit papricky a zamichat do vyvaru skrob rozpusteny ve studene vode. Vmichame tolik skrobu, az vyvar netece jako voda, ale "tahne se". Pak pridame - krabi tycinky nakrajene na spalicky, mensi rajcatka na pulky, porek na sirsi nudle a zdrcla 2-3 vajicka (zdrcneme zvlast na panvi). Nechame jen prohrat, nevarime. Nalijeme do cinskych misek, posypeme nasekanym cesnekerm a petrzelkou, pokapeme chilly olejickem (pokud ho mame). Priloha - obyc. chleb.
Odpovědět