14.1.2013 17:21:30 Lampion911
Re: Lazaně
Ahoj, my máme hodně rádi tyhle: na pánev 2 malý cibulky na drobno, na ně balíček zamražených hub, osmahnout, česnek, kmín, sůl, na to 0,5 kila mletého masa, taktéž osmahnout, navrch asi 0,3 litru kečupu nebo třeba nějakou hotovou omáčku na špagety (musí toho být hodně), ještě chvíli prohřát.
Přiznám se, že teda lasáně vařím, poprvé mi zůstaly tvrdý a od té doby si už netroufnu dát je do jídla syrový: dám do kastrolu asi 2 cm vody, osolím, přivedu k varu a po dvou až čtyřech plackách je cca. 3 minuty vařím. Pak je lovím od těch spodních a dávám je postupně do zapékací misky jak se mi dovaří.
Pak vezmu zapékací misku a dávám vrstvy: masová směs - 3 placky - směs atd. a navrch by mělo vyjít maso (jinak ty vrchní placky nejsou měkký) Jinak každou vrstvu placek zalévám šlehačkou, stačí 200 ml. Mívám 9-10 placek.
Má se to před zapékáním přikrýt alobalem, slyšela jsem, že někdo dává navrch kysanou smetanu. Těsně před servírováním to ještě odkryju a zasypu strouhaným sýrem.
Je mi jasný, že Italovi by asi bylo z mýho receptu smutno, ale pro nás je to dobrota

Uvedené množství vyjde na 4 porce.
Odpovědět