Před chvilkou jsem naložila utopence na hory...jedeme v neděli,to už budou OK a čím dýl,tím líp

no,hlavně aby chvilku vydrželi,to bude

a hned

...


už jen jak jsem ochutnala, tak jsou dooost dobrý!!!

½ kg špekáčků nebo kabanosu,
½ kg cibule,
1 kávová lžička soli,
1 kávová lžička mletého pepře,
Nálev (omáčka):
4 polévkové lžíce plnotučné hořčice,
4 polévkové lžíce oleje,
4 polévkové lžíce kečupu,
4 polévkové lžíce Worcesteru,
4 polévkové lžíce sojové omáčky,
4 polévkové lžíce octa,
8 polévkových lžic vody,
1 kávová lžička sladké papriky,
1 kávová lžička pálivé papriky,
½ kávové lžičky chilli,
______________________________________________
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná do 3 milimetrů.
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka.
V míse smícháme špekáčky s cibulí, osolíme a opepříme.
Do hrnce dáme veškeré ingredience rozepsané pro nálev - omáčku a na mírném ohni přivedeme k varu. Povaříme 2-3 minuty a touto vroucí směsí přelijeme špekáčky s cibulí, řádně promícháme a ihned dáváme do sklenic a ještě horké zavíčkujeme.
Necháme pomalu vychladnout při pokojové teplotě, po vychladnutí uskladníme v lednici.
Nesterilizuje se.
Možno konzumovat již druhý den po vyrobení.
V chladu vydrží (pokud se nesní) i několik týdnů.