8.2.2013 15:44:13 Zobak
Králík a tuňák - recepty
Dneska měli poprve v naší rybárně tuňáka a budou ho prý dostávat pravidelně. Takže jsem s nadšením koupila dvě porce a doma zjistila,že nevím co s nimi. Obvykle kupuju lososa. Takže jsem tuňáka jen potřela olivovým olejem, osolila, opepřila a zprudka opekla. Udělala jsem ho s hořičným přelivem. Byl super. Ale manžel nahodil ksichtík,že losos v mé úpravě je lepší (dělám na bazalce s citronem nebo podle Pohlreicha s koprem) Ale já bych přece jen ráda občas udělala i toho tuňáka.
Máte tipy jak ho udělat? Dáváte ho například na gril?
A teď ještě ke králičímu. U nás doma se nikdy nedělal. Ale my si ho oblíbili, navíc mám možnost si ho u řezníka objednat a případně dostávám i od známých, takže přísun by byl. Ale jak na něj? Já většinou dám bokem stehna a ty se upraví snadno - upeču různě s kořením,, houbama, ke špenátu, smažená, nebo vykostím udělám čínu, nudličky se zeleninou ....
Ale co s tím zbytkem kde není skoro žádné maso? Jediné co jsem z toho schopná udělat je ještě dát bokem ty přední nohy a páteř kde jsou takové ty dva válečky masa a udělat z toho máčku. Ale to je pořád dokola. Akorát máčka a vývar...
Navíc naprosto nevím co s tou částí kolem žeber, takové to teňouké maso co kryje hrudník. To většinou není dobré ani po upečení ani po uvaření - dávám to psovi

Máte někdo teda tip jak zužitkovat celého králíka? Jo a hlavu tu teda hážu do koše rovnou. Nějak se nemůžu přenést přest to abych strčila do kastrolu něčí zuby

Odpovědět