9.2.2013 0:35:01 NovákováM
Re: Slaměnej vdovec a rajská omáčka
a svynko - takhle nám to prostě chutná, on má každý jiný chutě.
Rajskou - tam je toho základu víc, začínám smažením kořenové zeleniny na kostky - mrkev, celer, petržel, klidně na větší, když se zabarví, nepatrně - přidám teprve cibuli, abych ji nespálila a ještě zasypu cukrem.
Celé tohle osmahnu, dokud to nekaramelizuje,
pak přidám - rajčata, protlak - co je... jako na tu boloňskou, rajčata klidně ale ve slupce... a jen pokrájená, okořením, tam nedávám oregano, ale tymián, trochu skořice, nové koření a bobkový list, sůl, pepř...
podliju vývarem a dusím.
Když je hotovo, tak to rozmixuju, přepasíruju a dochutím. Zeleniny i rajčat dávám docela hodně, nebývá potřeba ji zahušťovat.
Maso většinou osmahnu protknuté špekem na pánvi a dám pomalu vařit do vody, vývar používám do té omáčky, takže masem začínám. Když vývar zbyde, použiju na polévku.
Ale jak jsem psala, to je jen vyzkoušený... a nám to TAKHLE CHUTNÁ. Babičky dochucovaly perníkem, ten jsem neviděla ani nepamatuju. Ten správný.

Odpovědět