9.2.2013 20:28:34 holka anonymka
Re: Recept na luxusní dezert
pokud můžeš šlehačku připravit v práci, pak není problém připravit si doma korpus a dozdobit později - chutná hlavně i chlapům

4 žloutky, 10 dkg krupice, 10 dkg másla, 12,5 dkg polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva
Žloutky utřeme s cukrem a s rozměklým máslem - dlouho asi 10min. Přidáme mouku s práškem do pečiva a dále třeme. Těsto rozprostřeme na nízký plech vyložený pečícím papírem. Těsto je asi 3 mm vysoké.
Na těsto rozprostřeme tuhý sníh:
4 bílky, 15 dkg krupice a na sníh napůlených 10 dkg mandlí
Troubu rozpálíme při 200 C, stáhneme na 150 C, vložíme plech do trouby a pečeme 25 min.
Náplň:
250 ml šlehačky, 2 lžíce cukru, 1 ztužovač na šlehačku
Těsto se sněhem rozpůlíme, na jednu půlku rozprostřeme náplˇm, na náplň nakrájené jahody, borůvky nebo maliny (možno i zmražené) a na to přiložíme druhou půlku (sněhem nahoru).
Obrázek bohužel nemám, dělám to pro 15 lidí placku na 1 plech - tudíž dezert je po naplnění šlehačkou a ovocem jen poloviční, ale je to dost syté a jak se říká - dobrého pomálu

Odpovědět