25.2.2013 14:52:26 Vítr z hor
Dají se doma vyrobit buřty?
Válí se mi doma už pěknou dobu nějaká nastřelovačka materiálu do buřtů, která byla součástí strojku na maso, tak mě napadlo, jestli by se to nedalo nějak kutilsky využít.
Je to taková umělohmotná trubička, která se nacpe na strojek a to mleté by teoreticky mělo lézt rovnou do střívka (kde ho vzít?).
Zkoušeli jste? Je možné doma vyrobit plnohodnotné buřty nebo něco podobného? Pod buřtem si představuju spíš tvar a nějaké neurčité maso dovnitř. Nejím to, tak se neorientuju v kategoriích "buřt", "klobása", "jitrnice" atd. Do čeho je vhodné se podomácku pustit? Mělo by to být tak nějak pro radost dětem na gril nebo na opečení. Jo a udit neumím, jednu udírnu jsem dávno zazdila, druhou zbořila.
S tím souvisí dotaz - co pak s tím? Nepředpokládám, že bych vytáhla ten bazmek na výrobu dvou buřtíčků, děti by si požužlaly a zejtra nanovo. Dá se přebytek třeba zmrazit na celé léto dopředu?
Odpovědět