1.3.2013 22:20:01 Janina&2
Re: Tmavá omáčka.
mam rada hodne tmavej gulas a nepouzivam papriku, navic nezahustuju, takze delam cibulku ve velkem mnozstvi na dvakrat (hodit to na jednou na panev trva dele nez to rozdelit na dve porce). poprve bez masa a je to na pohled tmava omacka - dlouho smazit cibulku, ke konci pridam na chut cesnek a rajsky protlak a kdyz uz mam pocit, ze pri dalsim smazeni by se mi to palilo (pokud pridas cesnek pozor at nezhorkne), tak prileju cervene vino, necham zredukovat, pridam vyvar. druhou porci pak delam s masem.
k divocine delam podobne, zacnu cibulkou, pak pridam korenovou zeleninu a kdyz to je vse hodne tmave, tak rajsky protlak a pak prileju cervene vino, necham zredukovat na minimum, nakonec dam vyvar. do tedle omacky vyvarim hrebicek, nove koreni a bobkovy list (to se hodi dobre k te zverine), nekdy ale zjemnim smetanou (to pak uz neni tmave).
Odpovědět