5.3.2013 9:12:51 Kopřiva Dvoudomá
Re: Mleté mandle, kuřecí křidélka
kuře
50 g mletých mandlí (ideálně před mletím opražených)
50 g kokosové moučky (nebo kokosový krém v plechovce)
400 g cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce másla (nebo ghee)
40 g zázvoru
lžíce máty (nebo půlka sušené)
3 lžíce čerstvého zeleného koriandru (máš-li)
půl lžičky mleté kurkumy
půl lžičky chilli
1 lžíce garam masala
3 lžíce citronové šťávy
3 dl jogurtu
sůl
Kuře stáhneš, rozdělíš na 12 kousků. Na tuku necháš zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáš maso a zprudka opečeš. Restuješ do odpaření šťávy, pak přidáš koření (necháš si jen trochu koriandru na ozdobu). Mícháš, pak přidáš mandle a kokosovou moučku (nebo krém), dvě třetiny jogurtu a restuješ, až se začne oddělovat tuk. Pak podliješ horkou vodou, aby bylo maso skoro potopené. Dusíš asi půl hodiny pod pokličkou, pak vmícháš zbytek jogurtu, dosolíš a posypeš zbytkem koriandru.
Odpovědět