Ahoj všem!
Prosím o radu. Včera jsem od kolegyně měla kulaté "vídeňské" knedlíky ke svíčkové. (Vaříme si obdem vzájemně obědy do práce)
Prosím, nechci řešit, zda jsou to pravé vídeňské nebo ne, o to mi nejde.
Jelikož byly výborné, vláčné, vzala jsem si recept:
8 celozrnných housek (to je kvůli tomu, že si vaříme zdravě

)
nakrájet, pokapat máslem (no jo no), zalít 1 hrnkem mléka a 2 vejci, osolené
nechat hodinu, přidat 3-4 lž. hrubé mouky nebo 2 lžíce celozrnné krupice, přimíchat petrželku.
Kuličky vařit 13 minut.
A teď jsem na mimibazaru našla tento recept:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=81556
Není tam mouka, krupice, ani tuk. Jen rohlíky, vejce, mléko, sůl a petrželka.
Což představuje ještě dietnější verzi knedlíků.
Chtěla bych je na zítra ke kachně :-DD (vysvětlení toho, proč bazíruju na zdravých knedlících, přitom žeru kachnu viz téma Proč se nesmí znovurozmražovat maso?)
No a teď proč to píšu. Zkoušeli jste někdo ten druhý recept - knedlíky bez mouky? Nerozpadnou se, když to pojí jen to 1 vejce? Já těm komentářům se stovkou smajlíků moc nevěřím, tedy že to ty nadšené maminky opravdu vařily, tak jsem chtěla zkušenost.
Děkuji
