27.4.2013 16:20:46 karma
Kyselé řízky z kapra
Prosím zdejší kuchařky (kuchaře nevyjímaje), umíte některá/ý připravit kyselé řízky z ryby, asi kapra? Manžel jedl něco takového kdysi v Bratislavě v madarské restauraci. Právě dovezl kapra, rád by udělal něco podobného, co jedl a prý mu to tenkrát hrozně chutnalo. Vzpomíná, že asi bylo maso déle naloženo, takže se jednak ptám na recept (znáte-li někdo) a jednak se ptám: pokud by se ryba naložila do octa, popř jiného láku, hrozí pomnožení nějakých bakterií, popř existuje nějaké riziko z takového postupu (ptám se hlavně kvůli potenciální konzumaci dětmi) ? Nebo ocet takovémuto zpracování garantuje nezávadnost i v domácích podmínkách? Máme v lednici i jiné ryby-daly by se rovněž upravit na daný způsob? Díky za případné odpovědi, manžel začal propadat rybaření a manželka je trapně vegetariánská, tudíž v úpravách ryb takřka panensky nepolíbená.
Odpovědět