6.6.2013 14:16:39 sylvaina
Re: Domácí zmrzlina - rady a tipy
No mrazit se džusy jisto jistě dají a je z ních dobrá vodová zmzlina. Ve velkých vedrech je velmi osvěžující. O něco lepší je na to použít džusy, které jsou už od podstaty husté. Třeba takové ty, co se prodávají v Lidlu ve skleněné lahvi, mají hustotu asi jako klasický Kubík (ten jde použít také, tohle je levnější varianta).
Jogurt se mrazit dá, na značce moc nesejde. Když použiješ bílý, tak je potřeba ho osladit a doplnit nějakým ovoce, třeba ho rozmixuješ s jahodami. S rovnou ovocnými jsem to nikdy nezkoušela, tak nevím. Když namícháš tvaroh a zakysanku a osladíš vanilkovým cukrem, vzejde ti z toho něco jako Míša. Je hutnější, ale moje holky to milují. I s ovocem je tahle kombinace moc dobrá.
Experimentům zdar.
Ps. Počítej s tím, že to co ti přijde v nezmrazeném stavu hodně sladké, už chuťově ve zmrazeném člověku přeslazené nepřijde. Tzn. pokud rádi sladké, je potřeba hmotu na nanuk osladit trochu víc.
Odpovědět