Re: Angrešt
Hermelín v oleji znamená báječné anareobní prostředí. Když se to různě nakládá, sahá se na to, tak se to kdečím kontaminuje. Mimoto penicilium na hermelínu může produkovat kyselinu cyklopiazonovou, pokud je skladovaný při vyšší teplotě (už jsem to tu psala, naložený hermelín musí být v chladu pod 10 st. , jinak dochází k produkci mykotoxinů). Tj. ten týden v chladu je tak akorát, co se dá považovat za hranici bezpečnou. S přimhouřením očí, v chladu a pro imunokompetentní osoby řekněme hranice 2 týdny, ale už je to dost. Víc určitě ne. Právě to, jaljsem psala Anantě, že pokud se to nakládá průmyslov+, tak se na to nemaká rukama a nekontaminuje tou zoologickou, kteoru máme na kůži a vydechujeme ji atd. Takže pak to má šanci na delší přetrvání. Ale ty domácí výrobky... to ani moc ne.
Jo, jiná by byla, kdyby to bylo naložené třeba v citronové šťávě, v křenu nebo tak něco, to pak trvnalivost prodlouží.
Odpovědět