Re: Bio kypřící prášek nekypří
To záleží, co to je složením. Že je něco bio, neříká vůbec nic.
Může to být soda, může to být kyselý vinan draselný, může to být amonium, může to být i něco jiného.
každopádně je celkem blbost to kupovat, ej to zbytečně drahé, pokud nechceš používat klasický prdopeč, jehož hlavní devizou je přítomnost fosfátů dělajících kyselé prostředí, kteér umožní lepší rakci sody, tak se můžeš vyprdnout na nějaké pytlíčkované plrášky a používat rovnou sodu. Já ji používám celkem dost, je to laciné a pytlík mi vydrží velmi dlouho. Ale soda musí do tekutin, narozdíl od prdopeče, který jde do suchých přísdad.
A vinný kámen je ještě složitější, ten se někdy zašlehává do sněhu, někdy dává do tekutin, to záleží na receptu, je takový poněkud komplikovaný. Ten teda já používám celkem nerada.
amonium se velmi špatně shání, moje babička ho občas používala, ale já ty recepty postupně převedla na sodu, rptože shánět amonium je kumšt.
Odpovědět