Re: Jak jinak udělat kuřecí plátky?
Nevím, co k tomu říká Pohlreich. Pro mě jsou v souvislosti s tímto jídlem peklem debilní názvy, pod nimiž se skrývá - typicky to bývají různé variace na poprsí.
Samotný pokrm neobsahuje žádné speciálně zrůdné suroviny. Kuře, broskev ani sýr nejsou a priori nic pekelného. Ale špatné je, že obvykle se na to používá eidam, který je absolutně nevhodný pro zapékání, je to přírodní polotvrdý sýr, určený pro studenou kuchyni. Při tepelné úpravě v něm vznikají nepěkné maillardovsé věci. Na tepelnou úpravu jsou vhodné vyzrálé tvrdé sýry typu parmazán, pecorino apod. , které mají vyšší obsah tuku a méně vody. Takže ano, to zapečení pod eidamem je špatné.
Kombinace kuřete, ovoce a sýra mně osobně nepřipadá lákavá, ale chápu, že někomu to lákavé připadá a chutná mu to.
Pekelná jídla v pravém smyslu slova jsou pro mě jídla, která už jídly ani nejsou, do nichž je vmíchán koktejl nežádoucích aditiv.
Odpovědět