12.11.2013 13:41:02 Etea
Re: Uzavírka školní jídelny, co dávat prvňákovi k jídlu?
Termonádoba by byla skvělá, ale sama jsem ještě nenašla takovou, kde by jídlo vydrželo přijatelně teplé po dobu alespoň pěti hodin a přitom byla přiměřeně malá.
Moje děti mají rády i studené kaše - ovesnou, krupičnou, jáhlovou - na sladko i slano.
Jednu svačinku bych vyřešila krájenou zeleninou - u nás v oblibě kedlubna, mrkev, okurka + případně nějaké pečivo nebo i tvrdý sýr, vejce na tvrdo by také šlo.
Za studena je dobré i rizoto z kuskusu, bulguru, samozřejmě i rýže, klidně i s kousky masa - určitě to vydrží.
Jestli jíte sladké, tak lívanečky nebo palačinky (obojí jde ale i na slano), příp. i vaječná omeleta. Za studena se dá jíst i rybí filé.
Na druhou svačinku bych zabalila ovoce + třeba nějaká semínka nebo přírodní oříšky, pokud to děti jedí. Nebo upeč nějakou buchtu.

Pokud by tvoje dítě jedlo kojenecké ovocné přesnídávky a nechceš dávat skleničku se lžičkou, tak se dělají i v takových pytlíčcích s plastovým uzávěrem, dokonce i v bio kvalitě. Odšroubuje se uzávěr a vypije se přímo z pytlíčku, minimalizuje se riziko vylití a pobryndání. Není to moc ekologické, ale pro případ krize akceptovatelné.
Odpovědět