22.11.2013 11:14:07 Senedra
Re: Jak připravit chutně brambory vařené ve slupce
Brambory vařené ve slupce
- oloupu, rozkrájím, poliju omastkem a trochu osolím ( kolikrát je jím takhle jako hlavní jídlo, třeba s trochou tvarohu a zeleninovým salátem)
- oloupu, rozmačkám nebo jen protlačím takovým tím kolečkem, na kterém se krájí brambory do salátu, přidát trochu sádla, sůl, pepř, kmín, promíchám. Kdyby vám chutnalo, můžeš přidat zesklovatělou cibulku nebo lehce osmaženou anglickou slaninu
- rozkrojím na půl, dám na plech s pečícím papírem řezem nahoru, trochu osolím a dám pod gril cca na 15-20 minut. Před podáváním lehce poleju máslem.
- když jsou opravdu malé, tak nakrájím třeba jen na půl, třetiny...nasypu do pekáčku, přidám trochu másla, posolím, pokmínuji a posypu plátky česneku. pečou se tak 30-45 minut. Taky jíme samotné se zeleninovým salátem nebo jako přílohu.
- můžeš je nakrájet na plátky a upéct v troubě. Také na pečící papír, sůl, kmín, případně trochu oleje.
Samozřejmně, před každou úpravou důkladně umýt, nejlépe vydrbat kartáčkem.
Odpovědět