5.2.2014 20:40:19 Vítr z hor
Menu s sebou na 5 dní
Potřebuji navařit na 5 dní dopředu, 2 dny z toho budou částečně věnovány cestě. Jídlo pro masožravce i býložravce. Aby se to snadno převezlo, nezkazilo moc rychle. Mělo by to vypadat dobře. Na nákup + vaření a úklid po vší té kuchařské hekatombě jsou maximálně 2 dny, respektive bych nerada byla v akci víc než 12 hodin celkem.
Musí to přežít nějakých 6 hodin mimo lednici, pak už lednice k dispozici je. V podstatě zřejmě stačí, aby to pokrylo snídaně a večeře, ale obědy by byl příjemný bonus.
Určitě budu dělat:
chléb
olivový chléb
nějakou sladkou záležitost, no asi prostě mrkváč, jako vždycky
mole (hustá pálivá mexická omáčka, kterou můžu jíst denně, což mě jako jediného býložravce zcela uspokojí)
paštiku nebo řízky nebo obojí
pár pálivých dipů
salát typu "pico de gallo", který vydrží pár dní
...a tím prosím končí má fantazie. Fascinují mě popisy pikniků madam Durrell. Mám upéct husu? Nebo nohu z něčeho? Dá se vozit quiche? Jak dlouho vydrží? Nějaké karbanátečky? Empadanas se mi dělat nechce, bo je to moc práce. I když bych přinejhorším taky mohla. Na místě bude vařič a nějaké základní nádobí. Jo a ještě prosím, aby to bylo nenafukovací jídlo

což vyřazuje fazole, cizrnu atd.
Odpovědět