jé, zrovna takovéhle věci mi dělala babička a mě se děsně příčilo jíst něco co vypadá jako obličej :-/ jsem si to musela vždycky přearanžovat..

) ale chápu ž některé děti to berou za atraktivní.
Předkrmy:
Plněné vejce - vajíčko na tvrdo rozpůlit, žloutek smíchat s troškou másla nebo tvarohu či zakysanky a třeba jarní cibulky/pórku/petrželky (něčeho zeleného zkrátka) a naplnit zpět, ozdobit kolečkem okurky a rajčete, podávat na lístku salátu... (každému půlku vajíčka)
Bruschetta - plátek veky či ciabatty opéct nasucho na pánvi, potřít "salsou" (nebo co uděláš na ten způsob - podusíš jedno nakrájené oloupané rajče s pár kousíčky cukety a oliv)
Cuketové rolky - malou cuketku nakrájíš na podélné plátky, orestuješ na trošince olivového oleje. Trošku šlehačky vyšleháš do tuha, pokud děti snesou ždibec křenu tak přimíchat ten. Na každý plátek cukety trošku šlehačkové náplně, zamotat do rolky a spíchnout párátkem, každému tak 2-3 kolik vyjde z jedné cuketky. To samé jde dělat i se šunkou.
Zapečené žampiony - to je teda lepší pokud si uděláte s mužem jako večeři a dětem dáš po jednom jako předkrm, dělat se se 2 žampionama asi úplně nemá tak cenu. Ale větší žampiony (cca tak 6 na osobu plus 2 pro děti) oloupu, vyříznu nožku, a jako náplň jsem dávala nadrobno nakrájenou ředkvičku, nať cibulky/pórku a do každého ždibec másla, každý trochu zalít rozšlehaným vajíčkem, zasypat strouhaným sýrem a zapéct ca 20 minut v troubě.
Lososový toust: plátky toustového chleba buď opečené, nebo jen tak nakrájet na podlouhlé dílky, pomazat lehoulince máslem, položit na každý 1-2 tenké proužky uzeného lososa, posolit a děti samy pokud chtějí si můžou žibeček opepřit a kápnout samy pár kapek citronu.
Okurková loďka: salátovou okurku oloupat, rozpůlit podélně i příčně (vzniknou 4 kousky), vydlabat vnitřek (tu měkkou část) a naplnit osoleným rozmíchaným tvarohem (lze i s trochou zakysanky), a třeba posypat mletými oříšky či orestovanými dýňovými/slunečnicovými semínky. Podobně jdou dělat i ta menší rajčátka - jako jednohubky
Nebo jestli chceš zkusit sushi, tak třeba korejská verze kim-pap je bez ryb, jen se zeleninou a vajíčkovou omeletou dovnitř na náplň. A ta řasa do které se to balí je prý děsně zdravá. Moje děti to zpočátku moc nebralo, ale teď už to jedí (mě to zpočátku moc nešlo balit, aby se to nerozsýpalo, teď už mám trošku cvik

), ani si to nemusí namáčet do sojovky či wasabi