19.3.2014 14:25:45 Velšice
Re: Oblíbené minutky
Minutek je plno. Dělám klasická kuřecí prsa - opepřit, osolit, hodit na pánev, můžeš přidat různá koření, bylinky, zapéct se sýrem, jíst na "přírodno", nebo zalít omáčkou se smetanovým základem, k tomu čerstvou zeleninu, orestovanou zeleninu, br.kaši, opečený brambor, šťouchaný brambor. Moje děti například milují vepřovou panenku. Buď nakrájet na plátky a osmahnout, nebo, to dělám já: osušit celou panenku, opepřit, osmahnout ze všech stran, poté dát na alobal, osolit, zabalit a nechat dojít cca 5-10min. Poté krájet. Uvnitř je růžová a je neuvěřitelně šťavnatá. Opět buď samotné, nebo přelít. Potom vepřové kotletky. Buď je dopředu naložit (dávám olivový olej, česnek a worcester), nebo rovnou osolit opepřit, osmahnout. My je máme rádi s volským okem. Potom restovaná vepřová játra....ty jíme s tatarkou a hranolkama. Kuřecí jatýrka na cibulce s chlebem. Kachní prsa s rýží. Opět jen osuším a opeču, jen ty poté podliju červeným vínem a nechám trošku dusit. To už není úplně minutka. A pak můj oblíbenec - hovězí biftek ze svíčkové. Hrubý pepř, hrubá sůl, ale až po opečení. 4minutky po každé straně. cca. Tak a mám hlad

Odpovědět