30.4.2014 10:11:20 Senedra
Re: Co dobrého ze šťovíku, případně rebarbory?
Vevevru, promiň, četla jsem zběžně, crumble máš na repertoáru...
jednu variantu bublaniny mám vyzkoušenou :
Koláč z rebarbory
Drobenka:
125 g másla
200 g hrubé mouky
60 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Těsto:
225 g másla
225 g cukru
špetka soli
3 vejce
275 g polohrubé mouky
1 sáček kypřícího prášku
150 g bílého jogurtu
Obloha:
Cca 500g rebarbory
Lze i mleté ořechy
Postup:
1)Rebarboru zbavíme nečistot, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
2)Z másla, cukru a soli ušleháme hustou pěnu. Postupně vmícháme po jednom vejce
3)Mouku smícháme s kypřícím práškem. Prosijeme na máslový krém a střídavě s jogurtem vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 175 °C
4)Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně potřemě těstem, které uhladíme. Rozprostřeme rovnoměrně kousky rebarbory a posypeme drobenkou. Rebarboru lze podsypat strouhanými ořechy.
5)Vložíme o středně vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut.
Odpovědět