5.6.2014 14:52:09 Anni&Annika
Re: Chřest - recepty
zeleny pouzivam na rychlovky..nemusi se loupat, jen ulamat drevnate konce a pak ho nakrajim, orestuju ho, pak pridam, kousky masa, piniove orisky, a to co najdu doma...trochu podleju vinem ci smetanou ci obojim a podavam na spagetach zasypane parmezanem......
Z bileho mi polevka chutna vic, ale na to nemusis mit extra hodne chrestu....chres oloupej olamej spodni drevnate konce, vse to vem a vystel tim nizky hrnec. Na to poloz chrest,zalej vodou jen do urovne slupek, zakapni citronem, trochu soli a cukru a var vlastne v pare. Pak vyvar slej do hrnce, pridej k tomu hrochu chcestu /pisou ze i ty konce, ale ja to nedelam/ a umixuj na polivku. Dochut /curk, sul, cukr, smetana, citron, muskat...podle chuti/, a ja k tomu podavam opecenou bagetku a nekdy na sucho osmazenou parmskou.
Chrest jinak delame s holandskou omackou, bramborem a rizkem /normalni obaleny, usmazeny/...to je asi nejtypictejsi pro nemecko...jedla jsem to tak v ruznych koutech.
Odpovědět