22.7.2014 0:22:45 Winky
Re: Recepty na čínu
Delam to podobne jako ostatni (teda bez kecupu - pardon to tam fakt chutove nezvladnu). Akorat maso delam na karamelu - das asi 3 lzice oleje do hlubsiho kastrolu, asi 2 lzice cukru krupice a michas cca 2-3 minuty az se to spoji - pak na to hodim (bacha prska to) kousky masa - nejlip kureci horni stehna nebo lze i palicky, proste s kuzi a kostmi, aspon 1,5 kg, to udela dobrou chut te stavy. Opecu z jedne strany, pak z druhe, pak prihodim zeleninu (davam nahrubo nastrouhane 3 mrkve, najemno 1 cibuli a pul cesneku a pak neco zeleneho - porek, rapikaty celer, jarni cibulku, sla by i ta paprika na prouzky, event ten kvetak). Orestuju chvilku dohromady (Ono to maso uz zacne poustet stavu), pak doleju cca 1 l vyvaru, pridam sul, pepr, trosku chilli nebo jen sladke papriky, pokud mam tak zazvoru malinko, a asi 5 lzic sladke sojove omacky. Varim asi 25-30 minut, takze maso jde od kosti. Nezahustuju, ale lze ten Solamyl (v tom pripade ho rozmichej tak 2 lzicky hned jak pridas zeleninu - nez prilejes vyvar). Po tom karamelu, mrkvi a sojovce to ma nasladlou chut, takze detem to jede, a trosku te stiplavosti pepre a chilli ci event curry k tomu snesou.
Zrovna dneska jsme meli, ze 2kg pro 6 lidi a zbyla jen jedna porcicka na zitra :)
Odpovědět