Re: Jak se vaří kuřecí nudličky na žampionech se smetanou?
Napíši ti, jak to dělám já - což netvrdím, že tak je to podle tvé restaurace

.
Pro 4 osoby koupím 2 velká kuřecí prsíčka, 250 g žampionů (nebo konzervu sterilovaných plátků), pórek nebo cibuli - více nám to chutná s pórkem, 1 - 2 jarní cibulky, vývar nebo jeden bujón, smetanu, olej, trochu sojové omáčky, sůl, pepř.
Postup: Je to rychlovka. Dám si dusit rýži na přílohu (nebo vařit vodu na těstoviny či gnochi). Maso nakrájím na kousky velké asi jako malíček, na pánev dám cca 2 lžíce oleje a 1 lžící másla. Orestuju maso - míchám, až je bílé po všech stranách. Přidám na co nejjemněji nakrájený pórek, plátky žampionů a cibulku i s natí. Zarestuju. Podleju trochou kuřecího vývaru (nebo vodou s bujonem), zakápnu sójovou omáčkou (fakt tak 1/2 čajové lžičky stačí), ochutím solí a pepřem a ještě chvíli dusím. Potom přiliju smetanu, míchám do zhoustnutí, dochutím podle své chuti (já třeba přidávám špetku máty a pár kapek citronové šťávy) a podávám. Jídlo je hotové během těch cca 20 minut, než se uvaří příloha.
Dá se jíst s rýží, těstovinami, gnochi, vařenými bramborami.
Odpovědět